Péterfy Bori, a Margaret Island, Freddie és Radics Gigi együtt - mi az? A Dalszerzők Napja és Miki357!

2018.09.28. 14:00, Recorder.hu

artisjus_koszi2018_peterfytariska_650.jpg

(X) Kedvenc dalainkat általában az előadóval, énekessel azonosítjuk. Pedig gyakran a nekünk kedves refrének és sokat dúdolt dallamok nem is tőle, hanem valaki mástól: a szerzőtől származnak. Október 12-én, a Dalszerzők Napján a szövegíróké és a zeneszerzőké lesz a főszerep, nekik mondanak köszönetet az előadók és a rajongók is. Erről szól az Artisjus #kösziadalt kampánya.

A #kösziadalt kezdeményezés mellé négy, szövegírókból és előadókból álló nagykövetpáros állt. A kampány fő eleme négy egyedi videó, amelyekben a hazai hírességek megköszönik szövegírójuk munkáját. A videókat a Recorderen is bemutatott klip- és reklámfilmrendező Miki357 készítette. Péterfy Bori az Artisjus- díjas Tariska Szabolcs szövegírónak mond köszönetet az ikonikus Hajolj bele a hajamba című dalért. A junior Artisjus-díjas Margaret Island Hujber Szabolcsnak fejezi ki háláját az Eső című számért. Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie és Csarnai Borbála az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt Pioneer című számukkal szerepelnek a filmben, míg Radics Gigi és Molnár Tamás a 2018-ban Budapest Dalának is megválasztott Budapest, Szerelem című friss slágerrel csatlakoztak.

Október 12-én csatlakozz te is! A Dalszerzők Napján minden zenerajongó és zenész a saját közösségi oldalán mondhat köszönetet kedvenc daláért a szerzőnek a #kösziadalt hashtag használatával. Kattints a kvízért, hogy megtudd, te mennyire vagy képben a hazai dalszerzőkkel!

Ha szívesen csatlakoznál, íme pár ötlet:

# Készíts egy fotót, amin bemutatod, mit jelent számodra a zene, vagy csak lőj egy sima pillanatképet, miközben épp zenét hallgatsz (akár reggelizés, akár futás közben), és ne felejtsd el használni a #kösziadalt hashtaget!

# Felcsendül az a bizonyos szám és rád törnek az emlékek? Az emlékezetes pillanatokat, életszakaszokat sokszor egy-egy dalhoz kötjük. Neked is van ilyen zenéd? Oszd meg a történetét Facebook- vagy Insta-posztban, és köszönd meg azt a szerző(k)nek a #kösziadalt hashtaggel!

# Öltözz zenébe! Van gitáros fülbevalód, mikrofonos pólód vagy hangjegyes zoknid? Jöhet a szelfi egy #kösziadalt hashtaggel!

# Bulizz! Október 12-én keresd a csatlakozott klubokat országszerte, fogadd el a hangjegytetkót, és posztolj! Ne felejtsd el kitenni a #kösziadalt hashtaget!

További információért irány a #kösziadalt honlap!

A kampányban szereplő dalok:

Freddie: Pioneer (Zene: Szabó Zé; Szöveg: Csarnai Borbála; Kiadó: Mistral Music, 2016)

Radics Gigi: Budapest, Szerelem (Zene: Radics Tamás, Radics Gigi; Szöveg: Molnár Tamás; Kiadó:
Magneoton, 2018)

Péterfy Bori & Love Band: Hajolj bele a hajamba (Zene: Tövisházi Ambrus; Szöveg: Tariska Szabolcs; Kiadó: Etalon Produkció, 2007).

Margaret Island: Eső (Zene: Lábas Viktória, Füstös Bálint, Törőcsik Kristóf; Szöveg: Hujber Szabolcs;
Kiadó: Gold Record Music, 2015)

Íme Miki357 négy hangulatos mini videoklipje, érdemes végignézni őket.

Péterfy Bori puszija:

Lábas Viki szíve:

Freddie múzsája:

Radics Gigi szerelme:

https://recorder.blog.hu/2018/09/28/peterfy_bori_a_margaret_island_freddie_es_radics_gigi_egyutt_mi_az_a_dalszerzok_napja_es_miki357
Péterfy Bori, a Margaret Island, Freddie és Radics Gigi együtt - mi az? A Dalszerzők Napja és Miki357!
süti beállítások módosítása