The Trousers: jön az ötödik album és a lemezbemutató szeptember 28-án a Muzikumban

2018.09.24. 10:00, Recorder.hu

muzikum_trousers2018_650.jpg

(X) A hónap végén megjelenik az Invisible Darkness, a The Trousers ötödik nagylemeze, melyet szeptember 28-án a Muzikum Klubban mutatnak be.

A budapesti garázsrock/hardrock-formáció legutóbbi nagylemeze, a Mother of Illusion 2015-ben jelent meg. Az anyag rendkívül pozitív visszhangokat keltett, a lemez dalait és klipjeit Magyarországon kívül világszerte sugározták underground rockrádiók és -tévék, méltató anyagok jelentek meg a bandáról szerte Európában, de az USA-ban és Ausztráliában is. Az együttes azóta is folyamatosan koncertezik, a hazai klubok és fesztiválok mellett rendszeresen fellépnek Németországban, Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában. Néhány tagcserét követően tavaly stabilizálódott a felállás (Kőváry Zoltán – ének, gitár; Locke Péter – gitár, Lázár András – basszusgitár; Gulyás „Samu” Antal – dob).

A Music Fashion kiadó gondozásában és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szeptember végén megjelenő új album dalainak nagy része 2016-ban született, a felvételek pedig a tavalyi év során kezdődtek a budapesti Artist Factoryben a zenekar korábbi dobosa, Cs. Szabó Zoltán vezetésével. A lemezen a korábbiakhoz hasonlóan vendégszerepel Csányi Rita vokalista (The Anahit) és Derecskei Zsolt billentyűs (The Bits). A borítót Rusvai Roland készítette. A korong előzeteseként június végén Dancer from the dance címmel online formátumú, három számos EP-vel jelentkezett a zenekar. A címadó dalhoz készült, Szili László rendezte klipet már több mint 25 ezren nézték meg a megjelenés óta.

Az Invisible Darkness szeptember 28-án jelenik meg cd és online változatban, de az év végétől – a zenekar történetében először – vinyl-formátumban is kapható lesz. A megjelenést megelőző napokban, szeptember 24-től 27-ig a Deezer pre-stream kampánya keretében már hallható lesz az album mind a 11 száma, a megjelenés napján, szeptember 28-án pedig a The Trousers lemezbemutató koncertet tart Budapesten, ahol vendégzenészek és régebbi dalok kíséretében élőben is hallhatóak lesznek az Invisible Darkness számai. Az est vendégfellépői lesznek Kőváry Péter (Peter Kovary & The Royal Rebels, Stoned – 100% Rolling Stones), Derecskei Zsolt (The Bits), Csányi Rita (The Anahit), Székely Marci (Superunknowns – Tribute to Soundgarden) és Riki Church (Junkies, Kr3ll).

A budapesti koncert előtt 22-én Szegeden, a Grand Caféban lépett fel a The Trousers a Peter Kovary & The Royal Rebels társaságában, a szintén NKA támogatott Brotherly Love 2018 turné keretei közt.

A Dancer from the dance videóklipje: 

https://recorder.blog.hu/2018/09/24/the_trousers_jon_az_otodik_album_es_a_lemezbemutato_szeptember_28-an_a_muzikumban
The Trousers: jön az ötödik album és a lemezbemutató szeptember 28-án a Muzikumban
süti beállítások módosítása