A Balaton-felvidék van olyan menő, mint a 66-os út – The Royal Freak Out-klippremier

2018.09.18. 16:00, Gaines

rfo_cadillac.jpg

Londonból indult, Budapesten teljesedett ki a progresszív stoner rock hazai irányzatát erősítő The Royal Freak Out, akik már 2015-ös Full Circle című EP-jükön sem adták alább az öt-nyolc perces dalhossznál. Idén érkezik az első nagylemez, a tíz számos A Step Beyond The Fading Line, ebből nyújt ízelítőt az első kislemezdalhoz készült road movie-s klip.

rfo_cover_scan_negyzet.jpgAz eleve easyrider-hangvételű Miss Misery videójában a zenekar stílszerűen egy 38 éves, viharvert Cadillacbe vágja magát, azzal korzóznak a Balaton-felvidéken, még egy stoppost is felvesznek, aki a klip végkifejletéből ítélve megtestesítheti a címszereplőt. Érdekesség, hogy eredetileg egy másik dalhoz született volna beharangozó, ám a klipforgatáshoz felkért Pure E alkotócsoport (Brains, Konyha, Fish!, Óriás) javaslatára végül a Miss Miseryre esett a választás. A zenekar frontembere, Farkas Balázs így utólag már egyáltalán nem bánja a változtatást, így mesélt a Recordernek: „ Szerettünk volna egy képi világában laza és vagány, amolyan “feelgood” kisfilmet, amihez társul egy hasonló hangulatú dal, ami magával ragad és visszaadja a szabadságérzést, amit az nyújt, hogy a bandáddal cirkálsz egy menő verdában, zenélsz és éled a rákendrollt. Ráadásul szeptember közepén mindenkinek jól esik visszatekinteni a napsütéses nyárra, és reméljük, hogy ehhez mi is hozzájárulhatunk.

A forgatás hangulatára szintén nem lehetett panasz. „A PUR_E-os fiúk tökéletesen illettek a képbe, hatalmas rocksztárok, nem gondoltuk volna, hogy egy forgatás ilyen fless lehet. Az egésznek egy amolyan két napos stábbuli hangulata volt. Eszter, a menedzserünk (NOW Books & Music) tök jól kordinálta az egészet, ráadásul haláltmegvető bátorsággal száguldott a szembesávban az autós jeleneteknél, miközben Beri a kisbusz nyitott hátsó vagy oldalsó ajtajából videózott. Szóval voltak izgalmas pillanatok! A felvételek egyébként a festői Káli-medencében készültek, a “zenélős” részt pedig a révfülöpi Neked szabadban vettük fel amiért nagyon hálás köszönet Reich Tomiéknak, és utólagosan is bocs a szomszédoknak!"

Az új lemezt elő lehet rendelni.


Lemezbemutató koncert: október 19-e, Robot, Facebook-esemény.


A Miss Misery napszítta, aszfaltszagú videója:

Fotó: Zsiga Pál
Lemezborító: Jakab Péter

https://recorder.blog.hu/2018/09/18/a_balaton-felvidek_van_olyan_meno_mint_a_66-os_ut_the_royal_freak_out-klippremier
A Balaton-felvidék van olyan menő, mint a 66-os út – The Royal Freak Out-klippremier
süti beállítások módosítása