Egyéjszakás kaland a Pop-Up Hotelben: meglepő bulival startolt a Telekom Electronic Beats Festival

2018.09.15. 09:37, Recorder.hu

teb2018_card_650.jpg

(X) Mit tehetsz, ha a tiéd az egyik legismertebb márka, és zenei rendezvényt szervezel? Ha biztosra akarsz menni, kibérelheted az ország legnagyobb koncerthelyszínét, meghívhatod a világ legmenőbb sztárjait, és összetrombitálhatsz akár többszázezer nézőt is. Vagy  ha hajlandó vagy kilépni a komfortzónádból  csinálhatod azt, amit az idén Magyarországra visszatérő Telekom Electronic Beats Festival szervezői.

Összerakhatsz egy kétnapos butikbulit aktuális, izgalmas fellépőkkel és vonzó kísérőprogramokkal Budapest egyik legszebb, de messze nem legnagyobb befogadóképességű helyén. És összehozhatsz egy szokatlan formátumú nyitóeseményt azoknak, akik számára a zene nemcsak szimpla hallgatnivaló, de inspiráló platform, érzékszerveket és agyféltekéket aktivizálni képes erő is. 

A 2018-as Telekom Electronic Beats fesztivált indító csütörtöki Pop-Up Hotel ilyen volt. Lehetett insightokat gyűjteni insiderektől a tetőteraszon, naplementével a háttérben (az elektronikus zene hazai állapotáról), aztán álltak persze emberek itt is a lemezjátszók mögött (S. Olbricht, AiWA, Imre Kiss, Baba Stiltz), de a lényeg nem ez volt, hanem a többi program, vagy inkább kísérlet, ami párhuzamosan zajlott a belvárosi szálloda legfelső emeletének apró, félhomályos szobáiban. 

Az egyikben iamyank ült az ágyon, párnákkal és analóg szintetizátorokkal körbebástyázva, élő folyamatzenét generálva a szobába benyitók részvételével, a másikban a vendéglátód (Independent Label Fair) vinyl-gyűjteményének új dimenzióit fedezhetted fel (a Sennheiser fejhallgatói olyan részleteket, mélységeket és magasságokat is kihoztak a zenéből, amiknek a létezéséről Spotify- vagy YouTube-streamet hallgatva elképzelésed sem lehet), a harmadikban kipróbálhattad a jövő Atmo nevű, hazai fejlesztésű intellektuális-lövöldözős társasjátékát (Kitchen Budapest), amelyben a dobókockák és az elektronikus szenzorok ugyanolyan fontos szereplők, a negyedikben töksötét volt, de be kellett menned, hogy megtudd, milyen ijesztő meglepetést készített elő Besnyő Dani, a fénymester, és akkor a helyspecifikus improvizatív miniszíndarabokról meg a többi kihívásról még nem is beszéltünk. 

A Telekom Electronic Beats a pénteki teltházas Clubnight után szeptember 15-én, szombaton délután ingyenes Lifestyle Markettel, este ingyenes filmvetítésekkel, éjszaka pedig erősnek ígérkező zárópartival (Ben Klock, SHDW & Obscure Shape, Isu) folytatódik a Várkert Bazárban, aki pedig hajózni vágyik, az ma délben beszállhat tINI & ISAbella mellé akár a DJ Boatra is. Jegyvásárlás a zenei programokra ITT.

Itt pedig egy rövid hangulatvideó a hosszú éjszakáról – így lett kalandpark a szállodai folyosóból (zene: iamyank - City Of Nobody):

https://recorder.blog.hu/2018/09/15/egyejszakas_kaland_a_pop-up_hotelben_telekom_electronic_beats_festival_2018_budapest
Egyéjszakás kaland a Pop-Up Hotelben: meglepő bulival startolt a Telekom Electronic Beats Festival
süti beállítások módosítása