A Son Luxtól Peter Hookig – ezt hallgatjuk ősszel

2018.09.13. 09:43, rerecorder

son_lux_1.jpg

(X) A New Beat az erős nyári szezon után egy igencsak izmos koncertsorozattal vág neki 2018 őszének is. Olyan legendás előadók lépnek fel Budapesten ebben a szezonban, mint a Voivod, a Killing Joke vagy éppen a Peter Hook & The Light, de visszatér a Son Lux (nyitóképen) és a MY BABY is, és több „elsőbálozó” is lesz.

09.15. Voivod, Dürer Kert

A kanadai pszichedelikusmetál-legenda, a Voivod 35. születésnapját egy világkörüli turnéval ünnepli, ráadásul a jubileum mellett szeptemberben érkezik új lemezük is.


09.30. Plási, Dürer Kert

A görög gyökerekkel rendelkező svéd énekes-dalszerzőt leginkább Passengerhez hasonlíthatnánk szívet melengető akusztikus-folk dalaival. Plási leheletfinom dallamait összegző, People című első lemezét hozza el Budapestre.


10.08. Son Lux, Akvárium Klub

A Ryan Lott zeneszerzőzseni és társai által alkotott zenekar muzsikája egészen megfoghatatlan. A posztrock és az elektronikus pop széles skáláján nyúlik végig, miközben az intim és „szélesvásznú” érzéseket is képes hangokra lefordítani. A Son Lux düreres, teltházas koncertje után most az Akvárium Klubba tér vissza Brighter Wounds című albumával.


10.21. Laurel (lent), Dürer Kert

Laurel erőteljes hangja teljes figyelmet követel, dalai remekül megállják a helyüket minimális hangszereléssel is, hiszen azok kiválóan közvetítik a fiatal dalszerző érzéseit. Laurel egyes kritikusok szerint Anglia válasza Lana Del Rey-re, pedig még csak most jelent meg debütáló, Dogviolet című lemeze.

laurelcreditkamilakstanley.jpg

fotó: Kamila K Stanley


10.23. Killing Joke, Dürer Kert

A Killing Joke-ot 1978-ban alapította Londonban Jaz Coleman, Paul Ferguson, Geordie Walker és Youth, most, negyven évvel később pedig ismét az eredeti felállással ünnepel az industrial rock egyik legismertebb, legszínesebb életművel rendelkező zenekara.


11.03. nothing,nowhere., Dürer Kert

nothing,nowhere. általában vermonti pincéje magányában alkotott és innen hódította meg az internetet is SoundCloudra feltöltött dalaival, melyekben a középnyugati emo találkozik a déli trappel.


11.08. Armored Saint, A38 Hajó

Az Armored Saint életműve csúcspontjával, a Symbol Of Salvationnel idén ősszel ellátogat néhány kiemelt helyszínre, köztük pedig a zenekar több évtizedes történetében először, Budapesten is hallhatjuk elejétől a végéig a klasszikus lemez dalait.


11.13. Peter Hook & The Light, Dürer Kert

A Joy Divison és a New Order alapítója, Peter Hook idén újra The Light nevű formációjával turnézik. Hookék utoljára 2015-ben jártak nálunk, akkor az Unknown Pleasures című Joy Division-albumot játszották, jelenleg pedig a két korábbi legendás zenekar Substance című, kislemezekből és egyéb dalokból álló lemezeinek anyagával járják a világot.


11.15. MY BABY, A38 Hajó

A holland MY BABY idén a „szabadság nagyköveteként” képviseli hazáját és hirdeti a szabadság fontosságát a művészetben és a társadalomban. A sámánisztikus, modern vudublues trió nem először jár hazánkban, most vadonatúj nagylemezüket mutatják be az A38-on.


11.20. The KVB, Dürer Kert

A The KVB Above Us című anyagával nyit új fejezetet sötét elektronikus merengésében, így aki táncos, mégis magába mélyedős zenét keres, térjen be a Klaus Von Barrel és Kat Day alkotta duó koncertjére.


11.27. Whispering Sons, Dürer Kert

A belga posztpunk-formáció sötét és depresszív zenéjével és debütáló Image című lemezével borzolja a kedélyeket idehaza is.


12.01. Lydmor, Dürer Kert

Az excentrikus dán lány mindig a kés élén táncol sötétség és világosság, szeretet és hideg, rend és káosz között. Ha eljutsz egy koncertjére, flörtölni, táncolni, sírni és sikítani fog és megöleli a szívedet brutális őszinteségével, ami a pumpáló, ritmikus elektronikus zenén keresztül érint meg.

https://recorder.blog.hu/2018/09/13/a_son_luxtol_peter_hookig_ezt_hallgatjuk_osszel
A Son Luxtól Peter Hookig – ezt hallgatjuk ősszel
süti beállítások módosítása