Szintisimogató, bakelitbörze, zenei doksik és hotelfoglaló buli a Telekom Electronic Beatsen

2018.09.11. 16:00, Gaines

tb_lifestyle.jpg

(X) Most pénteken és szombaton, szeptember 14-én és 15-én ismét megszállja Budapestet a Telekom Electronic Beats fesztivál. A Várkert Bazárban tartandó, neves külföldi DJ-ket és magyar előadókat kínáló koncertekről már írtunk egy bővebb cikkben, most azokból a kiegészítő programokból ajánlunk néhányat, amelyek miatt akkor is érdemes benézni a rendezvénysorozatra, amikor éppen senki sincs a színpadon. Szabadtéri dizájnvásár, zenés filmek patkányról és rákról vagy éppen tánc egy belvárosi háztetőn, kora délutántól késő estéig, ráadásul mindez ingyen  kell ennél több?

A 15-ei, szombati napon legelőször is lemezbörzében merülhetünk el, a Vinyl Marketre olyan budapesti lemezboltok települnek ki izgalmas és különleges bakelitekkel, mint az Aktrecords, a Deep Record Store, vagy az idén nyáron megnyílt, DJ Suhaid által üzemeltetett Kalóz Records. Standolni fog a Budapest Showcase Hub, és érkezik az 1998-ban alapított, kölni székhelyű Kompakt Records is.

A böngészés és bogarászás előtt, közben vagy után előadásokra és workshopokra is be lehet ülni, amelyek kezdőket és haladókat egyaránt bevezetnek az elektronikus zenék alkotásának rejtelmeibe. Délután három órától az elektronikus zene oktatására és zenei producerek képzésére szakosodott imPro School pultjánál lehet zeneírással próbálkozni. Utána a Roland szakemberei visznek ki különféle analóg eszközöket szintiket, dobgépeket és pultokat, majd az Analogue Zone moduláris szinti-specialistája tart bemutatót.

Este két egészen különleges dokumentumfilmet is levetítenek a Várkert Bazár Öntözőház udvarán. A Rat Film a baltimore-i patkányok megfigyeléséből von le meglepő következtetéseket az amerikai város történelméről és társadalmi feszültségeiről. A film zeneszerzője a baltimore-i avantgárd-kísérleti elektronika fenegyereke, Dan Deacon, akinek minden zenei megnyilvánulása tartalmaz valamilyen extrém őrületet, most például rohangáló patkányok igénybevételével hozott létre tereminszólamokat.

A világhírű zeneszerző, Ryuichi Sakamoto életéről, súlyos rákbetegségéről, majd a betegség leküzdése után tett felfedezéseiről szóló Coda pedig minden zenei ínyenc számára kötelező darab, melyben – az IndieWire kritikája alapján – Sakamoto vízbe fúlt zongorát éleszt fel, izlandi gleccserek között vadászik hangokra, szimfonikus köntösbe csomagolja az atomkatasztrófától való félelmet, és vödörrel a fején rögzíti az esőcseppek koppanását a műanyagon. Ezt a két filmet máskor nem is lehet moziban megnézni, szóval ki kell használni a lehetőséget.

És ez még nem minden. A fesztivál nulladik napján, csütörtökön, szeptember 13-án ugyanis a fesztivál beköltözik a fővárosi Hotel Rum legfelső szintjére, hogy bemelegítsen a pénteki és szombati bulikra. A helyszínen az imPro School vezető oktatója, Iamyank azzal fog kísérletezni, „lehetséges-e egy hotelszoba méreteinek illuzórikus kitágítása a zenén keresztül”, az Independent Label Fair bakeliteket visz a szállodába, lesznek fénytechnikai játékok, a hazai elektronikai zene jelenéről és jövőjéről tartott kerekasztal-beszélgetés, végezetül pedig egy extra buli, ahol fellép a 2012-ben létrejött, a Recorder hasábjain is rengeteget szereplő Farbwechsel underground kiadó néhány zenésze (S. Olbricht, AiWA, Imre Kiss), illetve Baba Stiltz, az aktív mozgáskultúrájú, óriási hangulatokat teremtő, zsánerek közt ugráló svéd DJ-kófic. A csütörtöki hotelfoglalásra jegyeket vásárolni nem lehet, csupán nyerni, részletek itt.

A fesztiválon mindezen kívül a Lakásvásárral együttműködésben szervezett Lifestyle Market standjain két tucat dizájnmárka és -bolt termékei közül lehet válogatni, és ismert divattervezőkkel találkozni egész nap, már kora délutántól.


A Telekom Electronic Beats fesztivál vásárának eseményoldala ITT TALÁLHATÓ, zenei eseményoldala minden más információval EMITT. A filmvetítésekről EZEN AZ ESEMÉNYOLDALON lehet tájékozódni.

A pénteki és szombati bulikra pedig ITT lehet jegyet vásárolni.

https://recorder.blog.hu/2018/09/11/szintisimogato_bakelitborze_zenei_doksik_es_hotelfoglalo_buli_a_telekom_electronic_beatsen
Szintisimogató, bakelitbörze, zenei doksik és hotelfoglaló buli a Telekom Electronic Beatsen
süti beállítások módosítása