Feloszlott a The Orwells, miután szexuális bűncselekményekkel vádolták őket

2018.08.30. 09:41, Gaines

the-orwells-breakup-sexual-allegations.png

A gimnáziumi barátokból alakult chicagói garázspunk-zenekarról, a The Orwellsről a hétvégén került fel egy részletes Reddit-bejegyzés, melyben több tagot is egybehangzó vádak értek.

Az sms-ek, fényképek és beszámolók alapján Mario Cuomo énekes rendszeresen zaklatott kiskorú lányokat, a nemi szervéről küldözgetett fényképeket, fizikailag bántalmazott nőket, homofób és transzfób kijelentéseket tett, és agresszív megnyilvánulásai voltak a rajongókkal vagy a fellépések helyszíneinek stábjával – hangmérnökökkel, szervezőkkel, kidobókkal – szemben. Rajta kívül Grant Brinner basszusgitárost is szexuális visszaélésekkel, Henry Brinner dobost pedig nemi erőszakkal vádolták meg. A chicagói színtéren olyannyira közismert volt a zenekar rossz híre, hogy a szórakozóhelyek női mosdóinál graffitik figyelmeztettek rá.

orwells_1.jpg

A zenekar első reakciójaként lemondta november 23-ai koncertjét, ám kategorikusan tagadta az „alaptalan” vádakat. „Ugyan elismerjük, ha a múltban éretlenül viselkedtünk és vulgáris nyelvezetet használtunk, és vállalnunk kell érte a következményeket, a nemierőszak-vádak teljességgel alaptalanok. A zenekar egyik tagja sem cselekedett soha közös beleegyezés nélkül, és nem használt ki rosszhiszeműen másokat.” Tegnap délután viszont az Instagramjukon már azt jelentették be, hogy feloszlik a zenekar.

Az utóbbi egy-másfél évben egyre több súlyos eset lát napvilágot a zeneiparból: Alice Glass hosszan mesélt arról, hogyan bántalmazta éveken keresztül a Crystal Castles másik tagja; a queer körökben népszerű PWR BTTM egyik tagjáról többen azt írták egy Facebook-csoportban, hogy szexuális ragadozó, és ezek után a lemezcégek megszakították velük a kapcsolatot, a streaming szolgáltatók pedig leszedték a lemezeiket a platformjaikról. És mindez természetesen csak a jéghegy csúcsa.

Theo R. Wells (@theorwells) által megosztott bejegyzés,

https://recorder.blog.hu/2018/08/30/feloszlott_a_the_orwells_miutan_szexualis_buncselekmenyekkel_vadoltak_oket
Feloszlott a The Orwells, miután szexuális bűncselekményekkel vádolták őket
süti beállítások módosítása