Nem került adásba az Aphex Twin új videója, mert epilepsziás rohamot okozhat

2018.08.08. 10:00, Gaines

aphextwin2018-1-920x584.jpg

Az Aphex Twin az elmúlt heteket azzal töltötte, hogy rejtélyes, besüllyesztett 3D-grafikákat szórt el több nagyvárosban, Londontól Torinón át New Yorkig. Ahogy az sejthető volt, az ötletes reklámkampány egy új lemezt előlegezett meg: a Collapse című EP szeptember 14-én fog megjelenni.

A fodrozódó, tértorzító logók július végén ütötték fel a fejüket a metróállomásokon és óriásplakátokon, majd augusztus 5-én a zenész kiadója, a Warp Records ugyanezzel az effekttel megbolondítva tett ki egy sajtóközleményt, amelyet még „kisimítva” is nehezen lehetett értelmezni. Annyi mindenesetre kiderült belőle, hogy öt számos EP-re lehet számítani a közeljövőben.

Ma végül megtörtént a hivatalos bejelentés, a Collapse az első nagyobb zenei anyag az elektronikus tánczene nagymesterétől a 2016-os Cheetah óta. A beharangozás részeként videó is készült az EP nyitódalához, a T69 Collapse című számhoz, amelyet eredetileg az Adult Swim csatorna késő esti műsorsávjában vetítettek volna le hétfő este, a vizuális kedvcsináló azonban megbukott a Harding-teszten. A Graham Harding professzor által kifejlesztett egészségügyi teszt annak megállapítására szolgál, hogy adott mozgókép nem okozhat-e rohamot az epilepsziára hajlamos nézőkben, ezen 2012 óta minden adásba kerülő brit tévéreklámnak át kell mennie. Az Aphex Twin és az Adult Swim nem változtatott a videón, inkább feltették a netre, megtekintés csak saját felelősségre.

 

A Collapse EP borítója:

collapse.jpg

És a számlista:

01. T69 Collapse
02. 1st 44
03. MT1 t29r2
04. abundance10edit[2 R8’s, FZ20m & a 909]
05. pthex

Címkék: aphex twin
https://recorder.blog.hu/2018/08/08/nem_kerult_adasba_az_aphex_twin_uj_videoja_mert_epilepszias_rohamot_okozhat
Nem került adásba az Aphex Twin új videója, mert epilepsziás rohamot okozhat
süti beállítások módosítása