Aranyfogú vámpír harap a flamenco új királynőjébe

2018.07.26. 10:33, Gaines

rosalia-2_wide-82a220b69f25e1cc2f9a9853d89c701c185db110-s800-c85.png

Nyár elején felkaptuk a fejünket az urban flamencóban nyomuló Rosalíára, most új számával még magasabbra emelte a tétet.

Sejtettük, hogy oda kell majd figyelni a spanyol tehetségre, aki klasszikus hangszerelésű első lemezét követően idén tarkább zenei vizekre evezik, és El Mal Querer nevű, megjelenés előtt álló új albumán vérpezsdítően keveri az elektronikus beateket a flamenco ritmusokkal. Pienso En Tu Mirá című dalát hasonlóan izgalmas mix jellemzi, mint az első kislemezt: fülbemászó hook, flamenco taps, ütős alapok, füstös énekhang. Vagy ahogy a Pitchfork írja a szerelmi csalódásról és féltékenységről szóló számról: „egyből megidéz egy félhomályos flamenco táncparkettet.”

A klip pedig, ha lehet, még grandiózusabb az előzőnél, és vizuálisan is keveri a hagyományos elemeket a modernnel. (A produkcióért ismét a barcelonai székhelyű Canada kollektíva felel, akik készítettek már klipet Becknek, a Tame Impalának, a Scissor Sistersnek és a She & Himnek is.) Felbukkan benne például egy tűztáncos, aki flamencót jár az éjszakai parázson, Rosalíát pedig aranyba, fukszokba öltöztetik, míg egy aranyfogú vámpír bele nem harap. A fegyverek és verdák – jelen esetben kamionok –, a rombolás és az erőszak is helyet kap a videóban, visszatérő motívum az emberek ruháján szétterjedő vérfolt (a dalszöveg szerint a szerelmi féltékenység olyan, mint egy golyó a mellbe). A nyitóképen egy flamenco gitáros figura, a záróképen felborult kamionon mobilozó Rosalía: hagyomány kontra modern, ugyebár.

Címkék: canada rosalía
https://recorder.blog.hu/2018/07/26/aranyfogu_vampir_harap_a_flamenco_uj_kiralynojebe
Aranyfogú vámpír harap a flamenco új királynőjébe
süti beállítások módosítása