R. Kelly tizenkilenc perces dalban mosdatja magát

2018.07.24. 10:26, Gaines

rkelly.png

Az énekes maratoni hosszúságú számának címe: I Admit. De aki őszinte vallomásra számít, annak csalatkoznia kell.

Az elmúlt egy évben – részben a #MeToo kampánynak köszönhetően – egyre több részlet látott napvilágot R. Kelly botrányairól, pedig már a kilencvenes évek óta rendszeresen szerepelt a hírekben pedofilvádakkal, gyerekpornó vádjával, a kiskorú Aaliyah-val kötött illegális házasságával. (Itt részletesen írtunk ezekről.) A lista tavaly nyáron tovább bővült olyan vádakkal, melyek szerint R. Kelly szektavezérként szexrabszolgákat tartott fogva; erről először az állítólag fogva tartott lányok szülei nyilatkoztak, majd több nő lépett elő hasonló történetekkel, és egykori R. Kelly-munkatársak is megerősítették az elmondottakat. R. Kelly tagadja a vádakat, sőt, egy kiszivárgott privát videóban nemrég arról beszélt, harminc évvel elkéstek azok, akik el akarják hallgattatni.

AZ R. KELLY-RŐL SZÓLÓ DOKUMENTUMFILM RÉSZLETEI

Most még ennél is direktebb módját választotta a védekezésnek: I Admit címmel kiadott egy tizenkilenc perces számot, melynek refrénjében azt ismételgeti, „igen, én tettem”. Már az első néhány sorból leszűrhető azonban, hogy szó sincs töredelmes beismerésről. Azzal kezdi a dalt, hogy elkövetett néhány hibát, mert senki sem tökéletes („I admit I done made som mistakes / And I have some imperfect ways”), majd egyből át is hárítja a felelősséget azokra a barátaira, akik cserben hagyták, áldozatként tüntetve fel magát („I admit I helped so many people (I helped so many) / And them same damn people turned fake”). Az egész dalból süt a sértettség, az önsajnálat, a mártírszerep, egy maga szerint meghurcolt ember méltatlankodása, mentségei, vagdalkozása teszik ki a 19 percet. Beszél a diszlexiájáról, arról, hogy kibukott az iskolából, hogy gyerekkorában molesztálták, hogy nem tud ellenállni a drogok csábításának, majd oda lyukad ki, hogy ő csak zenélni szeretne, mégis megkövezik az emberek, mert „csajozógép volt”. („Take my career and turn it upside down, ’cause you mad I’ve got some girlfriends.”)

R. Kelly tételesen sorra veszi az összes ellene felhozott vádat. Elismeri a dalszövegben, hogy „idősebb és fiatalabb lányokkal” is kavart, de kikéri magának a pedofília vádját; szóba hozza Aaliyah-t és a pisiszex-videót, ami miatt 2003-ban letartóztatták, majd vád alá helyezték; abszurdnak nevezi, hogy elrabolt, agymosás alá vetett, és éheztetett volna lányokat; a nyilatkozó szülőkről azt állítja, hogy csak a pénzért feketítik be a nevét; önelégülten kijelenti, amit ő csinál, az egész biztosan nem meríti ki a szektavezér fogalmát. („What’s the definition of a cult? / What’s the definition of a sex slave? / Go to the dictionary, look it up / Let me know, I’ll be here waiting”), és különben is, azok a lányok csak szeretik a durva szexet ("Some like me to spank 'em / Some like to give brain and / What some of these girls want, is too much for the radio station"). A végkicsengés tehát annyi, hogy ártatlan, és hagyjuk már békén. Aki kíváncsi R. Kelly jeremiádjára, alább meghallgathatja a számot.

Címkék: r kelly
https://recorder.blog.hu/2018/07/24/r_kelly_tizenkilenc_perces_dalban_mosdatja_magat
R. Kelly tizenkilenc perces dalban mosdatja magát
süti beállítások módosítása