Mintha Freddie Mercury szellemét látnánk a Queen-film előzetesében

2018.07.18. 13:18, Gaines

rami-malek-as-freddie-mercury-in-bohemian-rhapsody-movie.jpg

A Queen-filmet 2018 egyik legnagyobb zenés filmes dobásaként harangozzák be az új előzetesben, a forgatás körüli hercehurcák azonban kikezdték a renoméját.

A Bohém rapszódia (természetesen a Queen slágere, a Bohemian Rhapsody magyarításából) mintegy tizenöt évet fog felölelni a zenekar alakulásától az üstökösszerű sikereken át a híres Live Aid segélykoncertig. Klasszikus életrajzi filmre lehet tehát számítani, ami eleve nem a legmerészebb műfaj, a film körül ráadásul folyamatosan ott bábáskodtak a Queen még élő tagjai: az előzetes képsoraiból ítélve ez inkább kétórás Queen-reklámfilmnek tűnik, mintsem egy rendkívül izgalmas személyiségre épülő karakterrajznak. Az eddigi marketinget és a májusi, legelső rövid előzetest pedig azért érték kritikák, mert gyakorlatilag elhallgatták Freddie Mercury homoszexualitását és AIDS-szel vívott küzdelmét, most már legalább egy-két képkocka erejéig ezekből a fontos témákból is felvillantottak valamit.

Az életrajzi filmet közel egy évtizede jelentették be, eredetileg Sacha Baron Cohen játszotta volna a sztárénekest, és rendezőjelöltként szóba került David Fincher neve is, ám végül a Mr. Robot című sorozatból ismert Rami Malek bújt Freddie Mercury bőrébe. A rendező Bryan Singer lett, ám belső források szerint megbízhatatlan volt és állandó nézeteltérésekbe ütközött Malekkel, ezért öt hónappal a forgatás kezdete után – és pár nappal azelőtt, hogy nemi erőszakkal vádolták – ki is rúgták, helyette Dexter Fletcher vezényelte le a forgatás hátralevő részét.

Malek mindenesetre megszólalásig hasonlítani fog Mercuryra, és hogy ezen felül milyen jól játssza majd el az énekest, az a november 1-jei magyar mozipremiernél kiderül.

A Queen-rajongók addig egy másik mozis élménnyel vigasztalódhatnak: július 27-én, pénteken este hét órakor a Pólus Moziban levetítik a Queen legendás 1986-os budapesti Népstadion-beli koncertjéről készült filmet, digitálisan felújított képpel és 5.1-ben újrakevert hanggal.

A '86-OS KONCERTFILMRŐL ITT MESÉLTEK NEKÜNK A KÉSZÍTŐK


A vetítés Facebook eventje, jegyár 2500 forint.

Mi más állhatna itt, mint a Tavaszi szél vizet áraszt Freddie Mercury előadásában:

https://recorder.blog.hu/2018/07/18/mintha_freddie_mercury_szellemet_latnank_a_queen-film_elozeteseben
Mintha Freddie Mercury szellemét látnánk a Queen-film előzetesében
süti beállítások módosítása