VOLT Fesztivál: Kilátóról nézhetjük az Iron Maident, felhők között járhatunk

2018.06.26. 20:00, Gaines

telekom_borito.jpg

A mai nappal veszi kezdetét a 26. VOLT Fesztivál, nem mondunk semmi meglepőt azzal, hogy a rendezvényen idén is temérdek koncert várja a fesztiválozókat. A nyitónap mindjárt a Depeche Mode bulijával alapozza meg a hangulatot, a másik nagyágyú pedig a csütörtöki Iron Maiden, lehet találgatni, hogy a Metallicához hasonlóan ők is játszanak-e majd egy számot az előttük fellépő Tankcsapdától. Szombatig bezárólag fellép még a blues rockos The Kills, az angol szintipop-duó Hurts, a rapmetálos Limp Bizkit már visszatérő vendég Magyarországon, és akkor a száznál is több magyar előadóról még nem is beszéltünk. De akiket már nem elégítenek ki önmagukban a koncertek, akik valami többre vágynak, vagy letérnének a járt útról, azok klassz újdonságokat próbálhatnak ki a fesztivál öt napja alatt.

Ott van például a Telekom új játéka, amely arra ösztökél minket, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból, és olyan élményeket is megtapasztaljunk, amiket nem terveztünk be. A következőképpen működik: regisztrálni kell a webes felületen (komfortzonankivul.hu), ahol a Spotify-fiókunk vagy az oldal által felkínált rövid zenei minták segítségével belövik, milyen jellegű zenéket szeretünk, azaz mi tartozik a komfortzónánkba. Ennek alapján egyéni programajánlót kínálnak napi bontásban, sőt, mindjárt kétfélét: egy olyat, ami az ízlésünkre van szabva, meg egy másikat, ami kimozdít a komfortzónánkból. Mondjuk, a keddi napon a Bëlga és a Pál Utcai Fiúk a biztonságos választás, a The Qualitons pszichedéliája és a cseh Skyline elektro-punkja meg merészebb kirándulás. Az oldal egy-egy playlistet is összeállít az ajánlataiból, és a tesztünk során valóban kidobott pár meglepő kombinációt, amelyekre magunktól nem gondoltunk volna.

Ezek után már ránk van bízva, hogy mely koncertajánlók szerint szervezzük a programunkat: még ha be is tábláztuk előre a fesztivált, akkor is jópofa lehet az egyik nap az oldal kezébe helyezni a sorsunkat. A játékhoz pontgyűjtő akció is társul: ha lövünk egy selfie-t a választott bulin, és hashtageljük az Instagramon, hogy #komfortzonankivul vagy #komfortzonanbelul mozgunk, azzal pontokat szerezhetünk, értelemszerűen előbbi ér többet. A kép bárhonnan elkészülhet a koncerteken, viszont négy színpad mellé is települt egy-egy Selfie Point installáció. A Telekom Nagyszínpad mellett plexivel övezett kilátóról fotózhatunk, az OTP Bank – Petőfi Rádió Nagyszínpadnál beülős kuckóból hallgathatjuk szerdán a Kiscsillagot, az LG Thinq Színpadnál pedig egy optikai csalódás révén a felhők közé léphetünk, mialatt a The Biebers vagy a Péterfy Bori & Love Band játszik.

A koncertek közötti szünetekben is érdemes ellátogatni a Telekom Komfortzónába, ahol a szerzett pontokat be lehet váltani különféle nyereményekre, de lesznek például beszélgetések a Vad Fruttik, a Margaret Island vagy a Welhello tagjaival, fújathatjuk hideg levegővel a hajunkat az Air Machine-ban, csillámporos partisminket kérhetünk miközben ingyen tölthetjük a mobilt és ingyen Wi-Fizhetünk, chillezhetünk az erdőbe beépített új pihenőrészben, a Secret Gardenben, kereshetünk borítékba rejtett feladatokat, vagy bele is tehetünk a többi fesztiválozónak szánt kihívásokat, a Magenta 1 színpad melletti installáción pedig kifeküdhetünk a rétre és onnan nézhetjük a vb-meccseket... aztán jöhet a buli hajnalig.

Kezdés előtti pillanatképek a VOLT Fesztiválról.

Sokan már órákkal a Depeche Mode-koncert előtt tábort vertek a Telekom Nagyszínpad előtt:

telekom_nagyszinpad_1.jpg

Az Air Machine:

telekom_install_2.jpg

Egy kis csillám:

telekom_glitter_2.jpg

Vásárfiák, nyeremények:

telekom_bolt_1.jpg

telekom_ajandek_1.jpg

A játék borítékolható:

telekom_boritek_1.jpg

(a cikk a Telekom támogatásával készült)

https://recorder.blog.hu/2018/06/26/volt_fesztival_kilatorol_nezhetjuk_az_iron_maident_felhok_kozott_jarhatunk
VOLT Fesztivál: Kilátóról nézhetjük az Iron Maident, felhők között járhatunk
süti beállítások módosítása