Halló, búvárboj! – VÛV-klippremier

2018.06.26. 15:10, rerecorder

vuv_klip.jpg

Egyszerű ötletre, mégis eredeti koncepcióra épül a VÛV zenekar szépen kivitelezett bemutatkozó videója. Premier!

A VÛV egy új budapesti zenekar, ami magát indiepopként határozza meg, bár szerintünk inkább rádióbarát popzene ez, magyar szövegekkel és elektronikával. A bemutatkozó Alámerülnék című daluk hajnali részegségről szól, a dalban elmosódnak a határok ébrenlét és álom között, így a Duna vize is bármikor betörhet egy szűk belvárosi utcába. A klipben egy eredeti, századfordulós mélytengeri búvárt sétáltatnak meg a főváros emblematikus és kevésbé ismert helyszínein. A sztori szerint a főhős végül eljut a dalban megénekelt folyóhoz, ám ott nem várt fordulat vár rá.

A klipről, klipforgatásról ezt mesélte a kvartett: „A koncepció kialakítása során egy „vizuális horgot” kerestünk, ami könnyen be tud akadni a nézőnek. Olyan videót szerettünk volna forgatni, amire egyszerű referálni, egy rövid mondattal körülírható. Az Alámerülnék reményeink szerint az a szám lesz, amire úgy hivatkoznak majd, hogy „Tudod, amiben a csávó nehézbúvár cuccban mászkál a budapesti éjszakában." A klipet Kelemen Barnival készítettük. Egy random kedd hajnalban kezdtünk forgatni, és napfelkeltére be is fejeztük. Sürgetett minket az idő, és sok mindent fel akartunk venni, úgyhogy egy kicsi, de mobilis csapattal krúzoltunk a városban. Elég őrült volt, és nem volt egyszerű a búvárcuccal, ami egyrészt nagyon nehéz volt, másfelől levenni is igen körülményesnek bizonyult. A legnagyobb hős Enyedi Zoli cimboránk volt, aki a szkafander rabságában tolta végig a hajnalt."

vuv_zenekar.jpg


A frissen debütált zenekar a terveiről is mesélt: „Következő három hónapban két szám még biztosan jön, de már dolgozunk a negyedik dalon is. Szeretnénk, ha a folytatásban is erős vizualitással támogathatnánk meg a dalokat, úgyhogy a zenecsinálással párhuzamosan már a második videoklipen pörgünk.”


és akkor az emlékezetes klip: 


https://www.facebook.com/vuvzkr/

nyitófotó: Tóth Olivér
zenekari fotó: Lukáts Márton András

https://recorder.blog.hu/2018/06/26/hallo_buvarboj_v_v-klippremier
Halló, búvárboj! – VÛV-klippremier
süti beállítások módosítása