Ha elegen kérik az interneten, megvalósul!

2018.06.03. 11:06, RRRecorder

weezer_africa.jpg

De legalábbis a Weezer Toto-feldolgozása megvalósult! Az egész egy 14 éves lány abszurd viccének indult, aztán valóságos valóság lett belőle, amit meg lehet hallgatni.

Tavaly decemberben indult el a Weezer Cover Africa By Toto nevű Twitter-fiók, aminek egyetlen célja volt: elérni, hogy a Weezer feldolgozza a Toto Africa című számát. Tudni kell, hogy bár az Africa sokáig a cikiség szinonímája volt, mostanában már "az internet kedvenc dalának" számít, legalábbis egy tavalyi cikk szerint "majdnem egyöntetű, iróniamentes rajongás" tárgya.

A #WeezerCoverAfrcia mozgalomhoz egyre többen csatlakoztak, írtak róla a zenei lapok is, a Noisey például kioknyomozta, hogy egy 14 éves clevelandi lány, Mary van mögötte, aki nagy Weezer-rajongó (a Pinkerton a kedvenc lemeze), és az egész bevallottan egy hülye viccnek indult. Mindenesetre kitartóan ostromolta a Weezer-tagokat, egyszer a dobos Patrick Wilson visszaírt neki, hogy megnevettette az ötlet.

A WEEZER ELSŐ KÉT, MÁRA KLASSZIKUSNAK SZÁMÍTÓ LEMEZE

A legnagyobb poén nem is az, hogy - nem meglepő, cikkünk címébe is beleírtuk - a végén célt ért a mozgalom, hanem az, hogy előtte még a Weezer feltette a netre egy másik híres Toto-szám, a Rosanna feldolgozását. Néhány nappal később azonban megjött az Africa-feldolgozás is; mint alább látható, a hozzá tartozó kép egyértelműsíti, hogy a WeezerCoverAfrica kampányra válaszolva. Az internet nagyon örült, a zenei lapok is megírták, a helyi tévé is mutatta. Ahogy a Noisey fogalmazott: "Mi vagyunk az internet generáció, és feljogosítva érezzük magunkat arra, hogy megtörténjen az, amit az interneten elegen követelünk."

 

 

https://recorder.blog.hu/2018/06/03/ha_elegen_kerik_az_interneten_megvalosul
Ha elegen kérik az interneten, megvalósul!
süti beállítások módosítása