Az ötvenéves Kick Out The Jams dallamai Budapesten is felcsendülnek, élőben

2018.05.03. 10:05, RRRecorder

kick_out_the_jams.jpg

Ötven éve, egészen pontosan 1968-ban Halloweenkor és az előtte lévő este vették fel élőben a protopunk egyik legfontosabb és legjobb lemezét, az MC5-alapító Wayne Kramer ennek örömére turnéra viszi a legendássá lett számokat.

A Kick Out The Jams 1969-ben jelent meg, azóta is állandó hivatkozási pont a gitárzenében. Az MC5 1972-ben feloszlott, aztán többször összeállt; az eredeti tagságból már Rob Tyner énekes, Fred "Sonic" Smith gitáros és Michael Davis basszusgitáros sem él. Viszont Wayne Kramer gitáros az évforduló alkalmából megturnéztatja a Kick Out The Jams anyagát. A másik túlélő, Dennis Thompson dobos nem csatlakozik hozzá, viszont igazi all-star zenekara lesz, úgymint: Marcus Durant: ének (Zen Guerrilla), Kim Thayil: gitár (Soundgarden), dUg Pinnick: basszusgitár, énekes (King’s X), Brendan Canty: dob (Fugazi).

NYERS ERŐ - A PROTOPUNK HŐSEI

Az MC50 névre hallgató turné honlapján Wayne Kramer ezt írja: "Életem elmúlt ötven évét azzal töltöttem, hogy az MC5 zenéjét játszottam. Amikor elkezdtem, még jogsim sem volt; csak egy elektromos gitárom, és barátaim, akik úgy látták a világot, mint én."

Budapesten november 24-én lehet hallani élőben a Kick Out The Jams számait, az A38-on, jegyvásárlás május 4-től, részletek itt.

Címkék: mc5
https://recorder.blog.hu/2018/05/03/az_otveneves_kick_out_the_jams_dallamai_budapesten_is_felcsendulnek_eloben
Az ötvenéves Kick Out The Jams dallamai Budapesten is felcsendülnek, élőben
süti beállítások módosítása