Na, melyik zenekar nyeri a Sound Of The University 2018-as tehetségkutatóját?

2018.04.27. 11:47, Recorder.hu

sou_650.png

(X) Az idén 6. alkalommal megrendezett Dunai Regatta az egyetemistáknak szervezett legjelentősebb sport- és kulturális fesztivál, mely olyan hagyományt kelt életre a Dunán, ahol a sport és a zene szeretete összehozza a hazai egyetemek hallgatóit. A Dunai Regattán a sárkányhajós, evezős, és egyéb sportversenyek mellett zenei tehetségkutató verseny is várja az érdeklődőket: a Sound of the University (SOU) keretében egyetemi bandák kapnak kitörési lehetőséget. A szervezők évről évre fiatal, kreatív, egyedi hangokat keresnek, olyan egyetemista bandákat, akik átérzik, és közvetítik a Regatta-életérzést.

A SOU jelentkezői közül szakmai zsűri választotta ki a TOP10 zenekart, akikre a Dunai Regatta Facebook-oldalán lehetett szavazni. A Facebook-szavazatok és a szakmai zsűri pontjai határozták meg, hogy ki került be a TOP5-be április 16-án. A kiválasztott bandák a Regatta színpadán adhatják elő legütősebb saját szerzeményüket május 5-én a Műegyetem rakparton. Előadásuk alapján szakmai zsűri dönti el, ki lesz a 2018-as SOU győztese, aki felléphet a Strand fesztiválon. A zsűri tagjai: Laszip Dávid (a Kelemen Kabátban managere), Holler Franciska (a Patikadomb managere), Fodor Máriusz (Magyarország reklámzeneszerzője, olyan zenekarok fűződnek a nevéhez, mint a Kaukázus és a Magashegyi Underground), Makumi Kamau alias Kama (a Mary Popkids frontembere), Radics Peti (vlogger).

Bemutatkozik tehát a Sound of the University legjobb öt indulója, akiket május 5-én, szombaton élőben is megnézhetsz a Dunai Regatta színpadán:

Jackie’s Gun

sou_jackiesgun_650.jpg

A Hegyi Ádám és Fodor Krisztián által alapított Jackie’s Gun zenekar akusztikus duónak indult, de a rockzene iránti rajongásuk többet követelt ennél, az alapítást követő években pedig rátaláltak a megfelelő társakra Péterdi András (ének), Milei Bálint (dob) és Imrei Ariel (basszusgitár) személyében. A zenekar hangzására a stílus minden irányzata hatással van, főleg a grunge és a punk világából inspirálódnak, de zenéjükben gyakran tűnnek fel metal-elemek is. A lendületet kihasználva a srácok már készítik az új dalokat és nagy vágyuk, hogy a hazai rockszíntér üde színfoltjává, stílusuk méltó képviselőivé váljanak.

Facebook: www.facebook.com/jackiesgun

 

Marble Mist (Fotó: Müller András)

sou_marblemist_650.jpg

Sziasztok, mi vagyunk a Marble Mist Budapestről, indie rockot játszunk. Mindannyian más-más városból érkeztünk az ország különböző pontjairól, s a fővárosban találkoztunk, ahol jelenleg is a tanulmányainkat végezzük. 2017 márciusában alakultunk, és ugyanezen év októberében már meg is jelent az öt dalt tartalmazó, Eternal nevet viselő bemutatkozó kislemezünk, amit Beke István (Ivan & the Parazol) közreműködésével rögzítettünk, s melynek premiere a Phenom’enon magazinnál volt. Dolgozunk rajta, hogy megvalósuljanak a jövőbeli terveink, melyek többek között klip- és nagylemez-készítés, közönségépítés, valamint ismeretségszerzés a szakmában. Mindemellett pedig előzenekarként vagy önállóan koncertezünk, ahol lehetőségünk nyílik. Dalaink túlnyomórészt angol nyelven születnek, de néhány magyar nyelvű számot is tervezünk kiadni.

Facebook: www.facebook.com/marblemistband

 

Name Project

sou_nameproject_650.jpg

A Name Project 2017 februárjában alakult. A zenekar története korábbra vezethető vissza, de ekkor születtek meg azok a célok, amik motiválják jelenleg is a produkciót. A zenei irányzatot tekintve a banda hangzása a pop-rock stílusába illeszthető, szövegcentrikus és dallamos: egyedi, de mégis emészthető altervonal. A tavalyi évben elkészítettük első lemezünk anyagát, amelyből négy dal már YouTube-csatornánkon is elérhető magas nézettséggel. A zenekar tagjai egyébként győriek, külön-külön több népszerű és sikeres zenei produkció tagjaiként már bizonyítottak, de ez az első, ahol saját dalok megszólaltatása, hangszerelése volt a feladat. A Regattára való jelentkezésünk is egy mérföldkő lehet a zenekar életében, bízunk abban, hogy ezáltal sikerül még több emberhez eljuttatni zenénket és bizonyítékot kaphatunk arra, hogy Győrből indulva is megvalósulhatnak nagy zenei álmok.

Facebook: https://www.facebook.com/name.project

 

Passageway

sou_passageway_650.jpg

A zenekar 2015 őszén alakult, de aktívan 2016 tavaszán kezdett működni. Feldolgozások és saját számok egyaránt szerepelnek a repertoárban, a zenekartagok ízlése nyomán a stílus a pop-rock és a pop-metál között helyezkedik el. A saját dalokban a befogadhatóság mellett a modern megszólalás és a nem megszokott, eredeti megoldásokra való törekvés dominál. 2017 őszén megtaláltuk mesénk hamisítatlan főhősnőjét és vele kiegészülve hamar kész is lett egy albumnyi, saját dalokból álló anyag. Jelenleg rögzítjük a dalokat, hogy minél hamarabb kézzelfoghatóvá váljon és eljuthasson az emberekhez, emellett pedig aktívan koncertezünk.

Facebook: www.facebook.com/passagewayzenekar

 

Rocket Mode

sou_rocketmode_650.jpg

A Rocket Mode egy két éve aktívan koncertező várpalotai pop-rock banda. Célunk, hogy fiatalos, energikus rockzenével színesítsük a hazai zenei palettát. Fontosnak tartjuk, hogy ne letűnt korok régi zenéit poroljuk le, hanem törekedjünk arra, hogy új koncepció szerint egyedi dolgokat hozzunk létre. Zenekarunk tagjait fiatal egyetemisták és pályakezdő mérnökök alkotják, akik szabadidejüket arra áldozzák, hogy zenélhessenek, minél színvonalasabban. Hangzásunkat illetően: lüktető, energikus dob, stabil, vastag alapokat képező szintibasszus, zúzós, riffelős, dallamos gitárok és könnyed popszöveg egy Ford Galaxy-ba ültetve.

Facebook: www.facebook.com/rocketmode

A Sound of the University döntője tehát a Dunai Regatta keretében a BME rakparton lesz május 5-én, további információk és a teljes program pedig itt olvasható:

www.facebook.com/dunairegatta

www.dunairegatta.hu

 

https://recorder.blog.hu/2018/04/27/sound_of_the_university
Na, melyik zenekar nyeri a Sound Of The University 2018-as tehetségkutatóját?
süti beállítások módosítása