Magyarradar – Nunki Bay Starship

2018.04.27. 16:24, rerecorder

nunki.png

Az egyre ígéretesebben gyarapodó honi souljazz-hiphop színtéren tűnt fel nemrégiben a Nunki Bay Starship kvartett, ők is ott lesznek velünk a holnapi debreceni Recorder-eseményen, ahol bemutatjuk a Debrecen & pop fókuszú új lapszámot

Megalakulás éve: 2016.

Honnan: Túlnyomórészt Budapestről, Dóri békéscsabai, de már ő is itt él pár éve.

Tagok: Tóth Dorothy (ének, hegedű), Várnai Szilvia (billentyű, vokál), Pesti Mátyás (basszusgitár), Huszár Ákos (dob).

Stílus: Mi elneveztük feelgood soulhopnak, de igazán ez sem írja le jól. Talán a valós, létező stílusokból a neosoulhoz áll közel, de van benne minden, mint egy jó főzelékben.

Hatások: Húha! Sok a közös szerelem, például Hiatus Kaiyote, Thundercat, Snarky Puppy, Anderson.Paak, de vannak itt James Holden- és egyértelmű Joanna Newsom-hatások is, aztán Tool, Jaga Jazzist… Ákos még mondta, hogy mindenképpen mondjuk a Meshuggát és az Alma együttest. Amúgy, csak hogy Kozsó szavaival éljünk, „mindent imádunk”.

nunki_3.jpg

Kiadók: -

Történet: 2016-ban kezdett együtt próbálni Dóri és Matyi. Aztán Matyi hozta Ákost, Dóri meg hozta Szilót. Néhány rendkívül kellemetlen és teszetosza próba után egyszer csak úgy megszólalt az egyik dal, hogy instant szerelem lett mindannyiunknak a zenekar. Azóta is tart.

nunki_2.jpgMegjelenések: Nemsokára!

Küldetés: Annektáljuk az univerzumot, találunk egy bolygót, amin csak kiskutyák vannak, megtaláljuk Ed, a meleg földönkívüli ló szülőföldjét és minél furcsább és indokolatlanabb szavakat használunk életünk végéig.

Jövőkép: 80 évesen is egy verandán jammelni együtt.

Mellékprojektek: Dóri és Sziló Barkóczi Noémi zenekarát boldogítja, Ákos pedig Sub Bass Monster dobosa.

Szexepil: A földöntúli ritmusszekciónk és a rettenetes humorérzékünk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Ismerünk egy kisbabát, aki az egyik legparább dalunkra, a Burn The Witch-re szokott elaludni. Ez például elég menő. De az is nagyon jól esik, amikor végignézünk a közönségen, és a hosszú hajú, bőrdzsekis metálos fickó végigbulizza az első sorban a koncertet a goa/psytrance fan srác mellett.


Facebook-oldal

 

 

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png

https://recorder.blog.hu/2018/04/27/magyarradar_nunki_bay_starship
Magyarradar – Nunki Bay Starship
süti beállítások módosítása