Selfie a Nagyszínpad előtt: Apey & the Pea.

2018.04.26. 15:00, Recorder.hu

nagyszinpad2018_selfie_apeypea.jpg

FRISSÍTÉS> AZ APEY & THE PEA BEJUTOTT A NAGY-SZÍN-PAD MÁJUS 11-EI DÖNTŐJÉBE, RÉSZLETEK ITT!

Május 2-től 5-ig négy elődöntőben nyolc előadó versenyez azért, hogy bekerülhessen a 2018-as Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató május 11-ei döntőjébe. A Recorder – idén másodszor a program médiapartnereként – ebben a cikkben jelentette be az indulók névsorát és közölt mindegyikükről egy-egy rövid biót is, de idén újra arra gondoltunk, hogy érdemes lenne valami érdekesebbet, személyesebbet, aktuálisabbat, pontosabbat is mutatni róluk, ezért megkértük őket, hogy – válaszolva nyolc kérdésünkre – mutassák be magukat felkészülés közben ők maguk. Döntsék el, mennyire akarják közel hozni magukat a nézőkhöz, milyen részletekre akarnak fókuszálni, hol milyenre állítják magukon az élességet és a színeket stb. – szóval hogy készítsenek magukról egy-egy szöveges szelfit. A harmadik gyorsfényképet az Apey & the Pea névadó-vezetőjétől kaptuk. A zenekar május 2-án, szerdán az Akváriumban mutatja meg, mire képes.

1. Melyik volt a legnagyobb színpad, amin valaha zenéltetek? És melyik volt a legkisebb? És melyik volt a jobb?

Tavaly kaptunk először lehetőséget a Rockmaraton Fesztivál nagyszínpadán, ami a kedvenc fesztiválunk, idén is ott leszünk, a legkisebb valószínűleg az első pár R33-klubszobás koncertünk volt tíz évvel ezelőtt.

2. Mióta és mennyit próbáltatok kifejezetten a Nagyszínpadra? Különbözik egy ilyen próba a többitől? Miben?

Jelen pillanatban párhuzamosan európai turnén vagyok egyedül a saját anyagommal, így túlzásba sajnos most nem tudtuk vinni, de amint hárman a színpadra kerülünk, már nem igazán lesznek kérdések.

3. Hol próbáltok? Leírnátok, hogy milyen a próbatermetek, és hogy mit szerettek vagy nem szerettek benne?

Egy titkos helyen, a Margaret Island és a Biebers társaságában, teljes békés szimbiózisban próbálunk és élünk egymás mellett, csak náluk hajtogatott papírhajócskák vannak a falon, nálunk meg fekete szürkemarha-koponyák.

4. Kampányoltok? Ha nem titok, eláruljátok, hogy mivel próbáljátok magatok mellé állítani, illetve aktivizálni a közönséget? És mivel próbáljátok meggyőzni a zsűri tagjait?

Nekünk a rajongóink az elsők, nélkülük most nem beszélgetnénk, és nem lennénk sehol. Nincs szükségünk kampányolásra, mert ők a legjobbak, és mindig ott voltak, ha támogatásra volt szükségünk, most is így lesz. A zsűri tagjait meg egy picit megijesztjük, remélem, nem fognak félrenyelni, mindenképp ülve nézzék végig, ha ez lesz az első.

5. Mi lesz a koncertprogramotok? Készültök új dalokkal vagy inkább biztosra próbáltok menni, és az ismertebbek közül válogattok?

Egy két korai Edda-demó, illetve további R-GO-slágerek kínaira való átfordítása Lee Olivér barátunk segítségével. Most inkább biztosra megyünk, úgyhogy nagyon kivételesen dalok helyett számokat játszunk.

6. Miért jó nyerni? Miért jó a legnagyobb fesztiválszínpadokon játszani? Vagy miért jó nem nyerni? Anélkül is megéri?

Ezt nem tudjuk, ezt kérdezzük mi is. Hát nem nyerni nem éri meg, ha engem kérdeztek, az biztos, hogy nem jó, mert ugye nem nyertél. Szóval ebből kiindulva, ha logikusan végiggondoljuk, akkor mi fogunk nyerni.

7. Zenélni: hány százalék öröm, hány százalék szenvedés? Miért annyi, amennyi?

99% szórakozás és 1% másnap, az igazat megvallva, mi szeretjük ezt csinálni, tudom, hihetetlen.

8. Nyerni: hány százaléka múlik rajtad, hány százalék pedig a szerencsén? Miért?

Ha teljesen logikusan és tisztán számolok, akkor úgy nagyjából én szerintem saccperkábé egészen pontosan 139% múlik rajtunk, illetve 0, azaz nulla százalék a szerencsén. Sok szerencsét.

FRISSÍTÉS>> AZ APEY & THE PEA AZ ELŐDÖNTŐBEN:

Az Apey & the Pea május 2-án lép a Nagyszínpadra az Akváriumban > Facebook-esemény ITT.

Az Apey & the Pea a Facebookon.

Az Apey & the Pea a YouTube-on.

Az Apey & the Pea az Instagramon.

Az Apey & the Pea a Spotify-on.

Az Apey & the Pea a Recorderen.

nagyszinpad2018_selfie_apeypea_d.jpg

https://recorder.blog.hu/2018/04/26/selfie_a_nagyszinpad_elott_apey_the_pea
Selfie a Nagyszínpad előtt: Apey & the Pea.
süti beállítások módosítása