Ingyenes koncertekkel jön Óbuda (három) Napja: Kiscsillag, Ivan & The Parazol, Halász Judit, Charlie, Blahalouisiana és sokan mások május 3-4-5-én!

2018.04.25. 19:59, Recorder.hu

obudanapja2018_650.png

A nyári fesztiválszezon idén is tavasszal indul – és idén is Óbudán. Az első májusi hétvége három napjára Budapest III. kerületében ismét olyan line-upot hoztak össze – zenei és más programok tekintetében egyaránt –, amiért más fesztiválokon komoly összegeket kellene leszurkolniuk a látogatóknak. Sok (és jó) koncert lesz, sok (és jó) más program kíséretében, ráadásul mindez továbbra is ingyenesen.

(X) Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét, egyre nagyobb sikerrel. Igazi közösségi esemény ez, mely a múltból táplálkozva köti csokorba a szép tradíciókat. Egyik ilyen hagyomány a római kor legkedveltebb ünnepe, a Floralia, azaz tavaszünnep, mely egyszerre jelenti a tavaszt, a virulásnak indult természet ünnepét, illetve olyan ünnepnapok előtti tisztelgést, mint a Szent Flórián nap, mely kiemelt szereppel bír a kerületben. Jól megférnek itt a civil szervezetek, a gyermekzsivaj és a különböző stílusú zenei műsorok. Sőt, ez ad lehetőséget arra, hogy valamennyi korosztály úgy érezze, hogy róla, neki szól ez a nap. A rendezvény fő célja az, hogy a kerület lakóinak lokálpatriotizmusát szem előtt tartva, nívós műsorokkal kínáljon kellemes együttlétet a családoknak.

Idén már három napon át, több helyszínen zajlanak a programok. Bár az események központja a Fő tér és környéke, a kerület számos pontja kínál kellemes kikapcsolódást az itt élőknek, ide látogatóknak. Ingyenes koncertekkel, gyermekprogramokkal, Civil udvarral és gasztronómiai különlegességekkel várják az Óbudára látogatókat az immáron 3 nappá bővült Óbuda Napja, május 3-ától 5-éig.

Az Óbuda Napja kezdőprogramja a Fő téri Esernyősből indul: május 3-án, csütörtökön 17 órakor a harmadik kerületi művészek kiállításmegnyitójával. Ezen a nyitónapon azonban, ugyanebben az időpontban a Kassák Múzeumban, az Aquincumi Múzeumban és az Óbudai Platán Könyvtárban is lesznek programok.

A programok a következő napon, május 4-én, délután a Fő téren folytatódnak A Kutya Vacsorája koncertjével, amely után a jó hangulatot az Ivan & the Parazol együttes koncertje biztosítja, és ehhez nyújt kellemes hátteret a gasztronómiai kalandozások sora is. A 4-ei programok a Fő téren kívül is még több helyszínen zajlanak, lesznek programok a Kassák és a Kiscelli Múzeumban, illetve a Szent József Házban is.

Május 5-én, szombaton, még több helyszínen zajlanak a programok. A Fő téren napestig kínálják finomságaikat a kitelepült vendéglátóhelyek: minőségi pálinkák, bor- és sörkínálat, nemzetközi és hazai ízek, street foodok és édes finomságok széles választéka várja a vendégeket. Az Esernyős szobroknál kialakított borudvar sok kiváló borvidék borászatával – ezen a helyszínen is koncertekkel – várja a borok szerelmeseit. Lesz kézműves vásár, színjáték-automata és ezernyi más játék és látnivaló, de akár egy sétát is lehet tenni Óbuda utcáin egy fess fiákeren. A nagyszínpadon délelőtt Halász Judit ad koncertet a gyerekeknek, majd a Langaléta Garabonciások következnek, utána pedig a Kincső Néptáncegyüttes műsora. Délután a Blahalouisiana, a Budapest Voices, majd este 20.30-tól a Kiscsillag lép színpadra.

FRISS INTERJÚNK LOVASI ANDRÁSSAL, A KISCSILLAG VEZETŐJÉVEL

A Zichy udvarban is sűrű programok lesznek. Itt a civil szervezetekkel ismerkedhetnek, egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt a felnőttek, a kicsiket pedig ezernyi játék várja. Az ünnep alkalmából sor kerül a városrész első polgármestere, Harrer Pál szobrának megkoszorúzására is.

A Kórház utcában szabadtéri kiállítás nyílik Templomok a talpunk alatt - Szabadtéri kiállítás a középkori Óbudáról címmel. Köszöntőt mond Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere, a kiállítást Népessy Noémi az Óbudai Múzeum igazgatója nyitja meg.

A Kobuci kert ebben az évben központi helyszínné válik: 15.00 órakor Bús Balázs, Óbuda–Békásmegyer polgármestere adja át a kerületi kitüntetéseket: az Óbuda Díszpolgára címet, az Óbuda Kultúrájáért díjat, a Pro Óbuda díjat, az Óbuda Sportolója díjat, valamint a Hidegkuti Nándor Emlékplakettet. Az átadó előtt a Danubia Zenekar kamaraformációja zenél. Az esti programokat itt Petruska, majd a Nana Vortex koncertje zárja.

A hagyományokhoz hűen a békásmegyeri Csobánka tér ad otthont a Közbiztonsági nap rendezvényeinek, mely kutyás, majd katasztrófavédelmi bemutatóval indul. Ebéd után a rendőrzenekar koncertjét hallgathatják, ezt követően kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd Kelemen Viktória alpolgármester adja át az Óbuda Közbiztonságáért díjat. Délután a Braunhaxler Dalkör, Bognár Szilvia, a Gólyalábas mutatványos kompánia és a Budapest Ragtime Band szórakoztatja a közönséget. Egész nap itt lesz az Óbudai Egyetem a Tudományos Placcal, lesz kutyás bemutató, vidámpark, lovas és motoros járőrök, szakmai sátrak, vetélkedők.

Csillaghegy Napja is változatos programokat kínál idén a látogatóknak. A Mátyás király út egy lezárt szakaszán a Rutkai Bori Banda gyermekkoncertje nyitja a sort, majd Puskás Péter alpolgármester köszöntője után kóstolhatja meg mindenki Csillaghegy tortáját a Cserfalvi Cukrászda jóvoltából. A kalóriák letáncolásához a Kis Göncöl tagjaitól leshetünk el tánclépéseket. A főként alsó tagozatos gyerekekből álló táncegyüttest a Bazseva zenekar kíséri. Ezután a Fodros Általános Iskola és a Csillaghegyi Általános Iskola szórakoztatja a közönséget előadásával. Az iskolások után a Cassandra Táncművészeti és Sportegyesület műsora, a Freak Fusion Cabaret lép színpadra, majd a Turbó Méhek koncertje következik. Nem maradhatnak ki a programból a közönség nagy kedvencei: Berecz András különleges meséléssel csal mosolyt az arcokra, majd a Göncöl Néptáncegyüttes előadása következik, amely végül táncházzá alakul. A nap záró koncertjét Csillaghegyen a Charlie Band adja.

Színes programokkal csatlakoznak az Óbuda Napjához a kerületi múzeumok, kulturális intézmények is. A felsoroltak bizonyítják, hogy a kerület ünnepén unatkozni lehetetlen lesz, inkább az okoz majd fejtörést, hogy a bőséges és ingyenes kínálatból miként szerkessze meg mindenki a saját programját úgy, hogy minél több élménnyel zárhassa a napot, s jusson idő ráérős beszélgetésekre is. A belépés a programokra és a múzeumokba mindenkinek ingyenes.

Óbuda Napja részletes programja itt: obudanapja.hu,

a rendezvény Facebook-oldala pedig ITT.

Ők sem titkolják, hogy szeretnek itt lenni:

https://recorder.blog.hu/2018/04/25/ingyenes_koncertekkel_jon_obuda_harom_napja_kiscsillag_ivan_the_parazol_halasz_judit_charlie_blahalo
Ingyenes koncertekkel jön Óbuda (három) Napja: Kiscsillag, Ivan & The Parazol, Halász Judit, Charlie, Blahalouisiana és sokan mások május 3-4-5-én!
süti beállítások módosítása