A közös emberi élmény a fájdalom maga - Aranyakkord klippremier

2018.04.19. 10:35, RRRecorder

aranyakkord.jpg

Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (Frenk, A Kutya Vacsorája) duójának új száma "21. századi rabszolgazene", hozzá illő videóval. Itt a Recorderen látható-hallható először.

Az Aranyakkord "olyan 'maradék' dalok gyűjteménye, amiket kiköpött magából a kanapé, de még nem fértek be sehova. Egy dalspájz" - olvasható a duó önjellemzésében. Az első dal a spájzból tavaly nyáron jelent meg, ehhez képest egyrészt már itt az ötödik, másrészt pedig Amerikába megy az Aranyakkord egy ötállomásos turnéra (New York, Los Angeles, San Diego, Seattle, Portland).

A Pain című dalt Kiss Tibi így jellemzi: "Panaszos sirám a fájdalomról, blues-os könyörgő frusztrált hangvétel, pokoli hangzás, 21. századi rabszolgazene, melyben az egyetlen feloldást és kiutat csak a meg-megcsillanó irónia jelenti. Mégis, minket ez a dal spirituálisan megtisztít, egy tónusban ringat és emlékeztet arra a közös emberi élményre, ami a fájdalom maga: 'We are same, same, but different.'"

QUIMBY-KÖZELI ZENEKAR MÉG? ITT A POMPÁS SMOKEFISH!

A hozzá készült klipet (csakúgy, mint a fenti fotót) sinco készítette, klausztrofóbiás és helyenként horrorisztikus, pedig csak zenél benne a duó. Az Aranyakkordról szóló híreket Kiss Tibi Facebook-oldalán lehet megtalálni.

https://recorder.blog.hu/2018/04/19/a_kozos_emberi_elmeny_a_fajdalom_maga_aranyakkord_klippremier
A közös emberi élmény a fájdalom maga - Aranyakkord klippremier
süti beállítások módosítása