"És végül átmásznak a kerítésen és felszabadultan táncolnak" - The Trousers-klippremier

2018.04.19. 11:00, rerecorder

the_trousers_b_w_2.jpg

Itt a 2018 szeptemberében megjelenő ötödik The Trousers-nagylemez, az Invisible Darkness első klipje, a telivér rockdalt előadó zenekar mellett a Wattstax című remek koncertfilmből vett részletekkel.

A készülő lemez első beharangozóját, a You Got Me Rollin’ című dalt januárban mutattuk be, a Trousers azóta még közzétett egy újabb számos számot (Drowning In Numbers), most azonban elkészült az első video is. Kőváry Zoltán frontember a következőt meséli a Dancer From The Dance című szerzeményről: „a dal címe egy William Butler Yeats versből származik. Eredetileg ez egy Rag Doll-szám címe is volt, ami bátyámmal, Kőváry Petivel (Peter Kovary & The Royal Rebels) közös ifjúkori bandánk volt a kilencvenes években. A cím és a gitárriff megmaradt, de egy teljesen új dalt írtam, ez lett a mostani Dancer From The Dance.”

Na és hogyan készült a video? „A klipet az elmúlt évek videóihoz hasonlóan Szili László rendezte, akivel nagyon jó a munkakapcsolatunk, ő is zenész, és abszolút érzéke van a rockvideók elkészítéséhez, mellettünk hasonló felfogású bandák, az Ozone Mama és a Peter Kovary & The Royal Rebels is foglalkoztatják.”

KŐVÁRY ZOLTÁN LEMEZTÁSKA ROVATUNKBAN.

A klip a dal címének megfelelően – a kimaradhatatlan rock-performance mellett – a táncolás élményére és látványára épül. „Ennek bemutatásához visszanyúltunk az 1973-as Wattstax című filmhez, ami a Stax Records legendás amerikai soulkiadó által szervezett, „a feketék Woodstockja” néven elhíresült koncertet prezentálja a feketék akkori életének és polgárjogi mozgalmainak bemutatásával. Így ez a film a szabadság hitvallása is, ami a zene és a tánc üzenete hosszú évszázadok óta. A film persze tökéletesen hozza az általunk nagyon szerettet hetvenes évek látványvilágát, amit időről időre megidézünk, például a Hysterical Route videóban. A Stax Records filmben megjelenő előadói, például a Staple Singers, Isaac Hayes, Johnnie Taylor, Rufus Thomas nagy hatással voltak a zenénkre. A koncertjeink intrója Isaac Hayes Truck Turner című filmzenéjéből származik. A dalainkban rendszeresen felbukkan a régi soul és az ősfunk lüktetése.”

facebook_cover_logo.jpg

„A filmben rengeteget mutatják a közönséget, és ebből vágott össze Laci egy a dal hosszúságának megfelelő klipet, ami arról szól, hogy a feketék megérkeznek a stadionba, helyet foglalnak, aztán a zene hatására először ülve, majd állva egyre többen táncolni kezdenek, és végül átmásznak a kerítésen, ellepik a küzdőteret, és felszabadultan táncolnak. Ezt a felvétel során egy nagy teljesítményű projektorral ránk vetítették, végül ebből lett a teljes klip.”

És persze kérdeztük a frontembert a közelgő nagylemezről és a terveikről is. „A zenekar ettől függetlenül is igen intenzív időszakon megy keresztül. A lemez felvétele folyamatosan tart, emellett rengeteget koncertezünk is. Márciusban egy hat állomásos német-cseh-osztrák turnén vettünk részt, amit ősszel szeretnénk megismételni. Április elején kezdődött a Brotherly Love Tour a Peter Kovary & The Royal Rebels zenekarral, ami az NKA Hangfoglaló programja által támogatott koncertsorozat. Eddig Kecskeméten, Szentesen és Budapesten játszottunk, az utóbbi helyszínen kivetítőn már be is mutattuk a klipet, ezt követi Pozsony, Veszprém és Esztergom. A nyári fellépések után augusztus végétől folytatjuk a turnét, emellett megvan már a szeptemberi lemezbemutató ideje és helyszíne is, de ezt csak később jelentjük be.”

és a friss video: 

A Trousers honlapja itt vanFacebook-profilja pedig itt

https://recorder.blog.hu/2018/04/19/_es_vegul_atmasznak_a_keritesen_es_felszabadultan_tancolnak_the_trousers-klippremier
"És végül átmásznak a kerítésen és felszabadultan táncolnak" - The Trousers-klippremier
süti beállítások módosítása