Baksa-Soós Attila-Miki357: tempó – ma este kiállításmegnyitó és könyvbemutató

2018.04.11. 15:44, rerecorder

tempo_meghivo.jpg

Tempó címmel jelenik meg Baksa-Soós Attila és Miki357 szubjektív, kortárs, könnyűzenei lenyomata könyv alakban a Hybridart Management gondozásában, amelyhez egy kiállítás is kapcsolódik, aminek ma, április 11-én, este hétkor lesz a megnyitója. Miről is van szó? 

tempo.jpgBaksa-Soós Attila rocknovellái a Rocklitera és Rocklitera 2. című könyvekből lehetnek ismerősek, amelyekhez minden zenekari portrét a Recorder fotósa, Lékó Tamás készített. A szerző ezúttal 91 szabadverset gyűjtött kötetbe és rendeztek mellé 91 magyar zenész fekete-fehér portréját a fotós-videós-filmes Miki357-tel Presser Gábortól Péterfy Borin át Henri Gonzóig a lehető legkülönbözőbb zsánerekből merítve. Ahogyan a könyvajánló fogalmaz: 

"A tempó egy olyan kötet, amely úgy tereli az olvasót korunk könnyűzenei világában, hogy közben elfelejtet velünk minden eddig ismert familiáris és megszokott hivatkozási pontot. Két szerzője hosszú barátságok, bensőséges kapcsolatok és viharos eszmefuttatások eredményeként mutatja be az előadókat: Miki357 fotóművész fekete-fehér portrékkal, az író-költő, Baksa-Soós Attila szubjektív szűrőjén keresztül megírt szabadversekkel.

Az ábrázoltak névsora változatos és illusztris. Összesen négy generáció képviselteti magát, több mint kilencven képből és szövegből álló fotográfiai és szépirodalmi profilon keresztül. Mindamellett, hogy a kötet nagyrészt személyes preferenciákból és kapcsolatokból építkezik, mind a vájtfülű zenerajongóknak, mind pedig a kevésbé jártas érdeklődőknek is értékes és független gondolatokat közvetít. A megfelelő mértékben gonzósított filozófiai zenész-portrék és a karcosan elegáns fekete-fehér fotográfiák összessége szorosan szerkesztett, tempósan vagy éppen plüss-párnákkal-kibélelt-fotelben-elmélyülve forgatható kötetté áll össze."

A kötet mától kapható, a hozzá kapcsolódó kiállítás pedig ma, március 11-én este, 19-kor nyílik.
Helyszín: Hybridart Space (Galamb utca 6.)
Kiállítás megtekinthető: április 11 - április 30.
Facebook-eseményoldal

ízelítő a könyvből: 

tempo_schoblocher.png

tempo_presser.png

https://recorder.blog.hu/2018/04/11/baksa-soos_attila-miki357_tempo_ma_este_kiallitasmegnyito_es_konyvbemutato
Baksa-Soós Attila-Miki357: tempó – ma este kiállításmegnyitó és könyvbemutató
süti beállítások módosítása