Abszurd kimosakodás – Black Bartók-klippremier!

2018.03.01. 15:00, rerecorder

bb_ny.jpg

A Hangmás és a Sonar tagjaiból létrejött Black Bartók 2016 óta koncertezik, valamint jelentkezik új dalokkal, EP-kkel és klipekkel. Utóbbiból itt a legfrissebb, egy Rusek által rendezett minimális mozgást, ám maximális fényjátékot nyújtó videóval, a friss dal pedig zajos-zaklatott módon mesél egy őrült diktátorról, aki kamuindokokkal próbál kimosakodni tetteiből.

not_sorry_cover.jpgA Black Bartók 2016-os dalsorozata után 2017-ben trióról kvintetté bővült, a két gitár, sampler hangszerparkot egy dobos és egy basszusgitáros egészítette ki. Tavaly egy új dalt is bemutatott a zenekar egy szórakoztató klippel együtt (Black Friday), valamint készítettek egy Péterfy Bori & Love Band-feldolgozást. Idén pedig szintén egy videós dalpremierrel jelentkeznek először. A Not Sorry az előző dal középtempója után ismét a zenekar zaklatott, heves oldalát mutatja, a dalról a frontember, Minda Endre beszélt a Recordernek: „Mostanában főleg az emberi butaság/gonoszság/esendőség foglalkoztat. A Not Sorryban például egy őrült diktátor mindenféle kamuindokkal magyarázza a gonosz tetteit, próbál kimosakodni, de igazából nem sajnál semmit/senkit. Rusek szerintem tök jól ráérzett erre az abszurditásra, kellemesen kínos hangulatra, amit ki is hozott a videóból.”

A video rendezője, Rusek, pedig így mesél a klip ötletéről, a forgatásról: „Eleve úgy kerestek meg a fiúk, hogy valami nagyon minimál, egysnittes, majdnem teljesen eseménytelen klipet képzeltek el, amihez Chris, az Élő Fotó nagyszerű teacsészés élőkép-performansza szolgáltatta a kiindulópontot. Ennek nagyon örültem, mert már régóta szerettem volna valami ilyesmit csinálni, szóval innentől már csak az volt feladat, hogy ezt a műfajt valahogy a dal hangulatához igazítsuk, ami szerintem sikerült. Az a bizonyos kényelmetlen érzés és a zavarba ejtő humor megmaradt, de kicsit vadabb, mozgalmasabb és látványosabb lett, mint egy sima élőkép, amiért nagy köszönet illeti Csillag Botond színművészt, Szombath Máté operatőrt és főleg Kovács Zsuzsi barátnőmet és családját, akik két teljes órára rendelkezésünkre bocsátották a hálószobájukban található kádjukat.”


a legközelebbi Black Bartók-koncert március 7-én lesz a Toldiban (a Skeemers lemezbemutatójával együtt), Facebook-eseményoldal


és a csodálatos fényekben pompázó klip: 


a Black Bartók 
Facebook-oldala

https://recorder.blog.hu/2018/03/01/abszurd_kimosakodas_black_bartok-klippremier
Abszurd kimosakodás – Black Bartók-klippremier!
süti beállítások módosítása