A világ legjobb gospel-posztpunk zenekara hétfőn a Hajón

2018.01.27. 16:25, RRRecorder

Valószínűleg az Algiers a világ egyetlen gospel-posztpunk zenekara is egyben, szóval a lényeg, hogy nagyon jók; tavalyi lemezüket az év legjobbjai közé soroltuk, és élőben is elképesztettek már minket. Hétfő este az A38-on lépnek fel.

Az Algiers papíron egy pihent agyú zenei újságíró által kitalált őrültségnek tűnik: a gospel és a soul találkozik a posztpunk sötét zakatolásával. Az eredmény azonban nagyon jól működik: már a 2015-ös bemutatkozó lemez is nagyszerű volt, a 2017-es The Underside Of Power pedig már kedvenc tavalyi lemezeink listájára is felkerült.

"A zenei alap olyan hideg, barátságtalan és kemény, hogy valami lepukkant ipartelepen állíthatták elő, Franklin James Fisher énekes viszont egyedi módon behozza emellé a gospelt és a soult, olyan energikus produkciót nyújt, amely méltó a nagy elődökhöz" - írtuk lemezkritikánkban. Amikor a zenekart láttuk a Primavera fesztiválon, azt írtuk: "az egész pedig élőben még groteszkebb: Suicide-féle őselektronikára csavart Gang Of Four-szerű fémes gitárgyötrést a temetésre öltözött zenekar; a hangszert a földön hevertetve verték, a cinre vastag láncot kötöttek, ingerelték a feszültséget, aztán jól helybenhagyták. Elképesztő volt."

Az Algiers január 29-én, hétfőn este lép fel az A38-on, részletek, jegyvásárlás itt.

 

Címkék: algiers
https://recorder.blog.hu/2018/01/27/a_vilag_legjobb_gospel-posztpunk_zenekara_hetfon_a_hajon
A világ legjobb gospel-posztpunk zenekara hétfőn a Hajón
süti beállítások módosítása