Zsigeri lüktetés kerülőúton - Not Enough Violence EP-premier

2018.01.19. 11:55, RRRecorder

not_enough_violence_crop.jpg

Posztapokaliptikus romantika, szabálytalan zajtechno: itt a Not Enough Violence első kiadványa, a keddi-szerdai zajos-technós Fog Fest előtt.

A Not Enough Violence duó tagjai: Gyulai Gábor, aki Nemerov és Jeremiah Soft néven is zenél, valamint Barta Bence, aki Noahstas néven adott ki több EP-t. A hasonló vonalon mozgó Új Bála úgy írta le a zenéjüket, hogy "Russell Haswell on kevert", vagy kicsit bővebben: "szelíd ritmikus zajtámadás némi posztapokaliptikus romantikával".

not_enough_violence_300.JPGBarta Bence elmondta a Recordernek, hogyan született az első - kazettán és digitálisan megjelenő - kiadvány: "az alkotói szándék alapvetően az, hogy olyan zenét csináljunk, amiben végig ott van egy zsigeri lüktetés, de lehetőleg nem a legegyértelműbb módon, hanem inkább kerülőutakon kifejezve, a szétesés határán billegve, vagy lehet, hogy már rég túl azon, de azért mégis sokkal 'egyenesebben', megfoghatóbban, mint amiket külön-külön csinálunk. Nekem személy szerint elég nagy inspiráció volt Pete Swanson, Container és a többi zajteknó, de még szabálytalanabb zenét akartunk, úgyhogy egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ezt bárki kihallja belőle.

Gyulai Gáborral évek óta ismerjük egymást, csináltunk is több közös fellépést, egy korábbi ambientes lemezét meg is jelentettük a kazettakiadónkkal, a Cysttel, meg amúgy is jóban vagyunk. Tavasszal átjött megmutatni az akkor vett Korg MS-20 szintijét, ami egyrészt teljesen lenyűgözött, másrészt miközben próbálgattuk, elég gyorsan összeállt, hogy érdemes lenne együtt zenélni. Elkezdtünk próbálni, ősztől egyre sűrűbben, közben mindketten szereztünk több mint elég hangszert, és folyamatosan készítettük a felvételeket, igyekeztünk kitalálni az irányt, meg a nevet (az volt a legnehezebb). A kazetta ez alatt a 7-8 hónap alatt készült felvételekből állt össze, eredetileg demónak szántuk, de szerintünk annyira jól körbejárja, hogy mit is akarunk, hogy úgy döntöttünk, kiadjuk."

A Not Enough Violence digitálisan először itt hallható, kazettán pedig a Fog Festen lesz majd kapható. Ezt január 23-án és 24-én, vagyis kedden és szerdán tartják a Műtőben, magyar és nemzetközi fellépőkkel, akik különféle módokon a zaj és a techno határterületein alkotnak. Kedden a lengyel Mazut mellett a magyar Lanuk, no meg a Not Enough Violence - részletek, meghallgatható zenék itt -, szerdán pedig a belga Carrageenan, a francia Somaticae és a magyar Új Bála - részletek, meghallgatható zenék itt.

A Not Enough Violence itt van a Facebookon, és akkor ez itt a bemutatkozó EP:

https://recorder.blog.hu/2018/01/19/zsigeri_luktetes_kerulouton_not_enough_violence_ep-premier
Zsigeri lüktetés kerülőúton - Not Enough Violence EP-premier
süti beállítások módosítása