A végtelenségig fokozza a pörgést – The Trousers-dalpremier

2018.01.10. 10:58, RRRecorder

trousers.jpg

Folyamatos hazai és külföldi koncertezés közben készül a Trousers új lemeze. Itt van róla az első szám, ami már nagy koncertkedvenc.

 A Trousers előző albuma, a Mother Of Illusion 2015 májusában jelent meg, kritikák jelentek meg róla az Egyesült Államokban, Angliában, Németországban, Ausztriában, Csehországban, Olaszországban; sőt, a dalokat játszották kanadai, francia, ausztrál rádiók. A Hysterical Route című videó – aminek a premierje több máshoz hasonlóan itt volt a Recorderen – a megjelenéskor a hét klipje lett egy spanyol oldalon. Folyamatosan koncerteztek nemcsak itthon, hanem külföldön is, főleg a közép-európai térségben, Németországban, Ausztriában. (Arról, hogyan kerültek kapcsolatba a koncertszervező ügynökséggel, itt meséltek bővebben.) 

trousers_300.jpgSzóval elfoglalt volt a zenekar, de azért Kőváry Zoltán frontember elkezdett dolgozni a következő,  Invisible Darkness című lemezen. Erről, és az alább bemutatott első dalról a következőt mesélte: „Az elmúlt 2,5 évben folyamatosan koncerteztünk, miközben 2016 nyarán elkezdtem megírni a következő lemez dalait. Ezt mindig otthon, egyedül csinálom, a többiek már kész dalstruktúrákkal ismerkednek meg, amiket a stúdióban, a próbahelyen finomítunk, néhányukat koncerteken is kipróbálunk. A lemez dalai különböző stádiumban vannak, idáig három szám van teljesen készen, amiből kettőt, a You Got Me Rollin’-t és a Drown By Numberst egy ideje koncerten is játszunk.

KŐVÁRY ZOLTÁN LEMEZTÁSKA ROVATUNKBAN

A You Got Me Rollin’ hatalmas koncertkedvenc lett, tartalmaz szinte mindent, ami jellemzi a zenénket: húzós hard rock riff, lüktető, már-már motownos ritmusok, maximális dalcentrikusság. A dal felépítésében különleges, hogy a „refrénnek” nevezhető rész csak a végén, mintegy ráadásként jön be, ami a végtelenségig fokozza a pörgést. Lázár Bandi basszusgitáros és Locke Peti gitáros is nagyon jó munkát végeztek a felvételek során, és a korábbiakhoz hasonlóan szerepel Csányi Rita (The Anahit) vokalista, valamint Derecskei Zsolt (The Bits) billentyűs.

A tavalyi évben nagy változás történt a The Trousers háza táján; Cs. Szabó Zoltán, aka Csészi 11 év után úgy döntött, hogy abbahagyja a koncertezést. Helyére Gulyás „Samu” Antal került, aki több tucat koncerten van túl velünk, és zeneileg, emberileg maximálisan a csapat részévé vált. Csészivel azonban koránt sem szakadt meg a munkakapcsolatunk, hiszen az első négy lemez hangmérnöki és produceri munkáit ő végezte, és ez a készülő új nagylemez, az Invisible Darkness esetében sincs másképp.

Büszke vagyok az eddig elkészült dalokra, akik hallották, egyöntetűen azt mondják, az eddigi legjobban szóló anyagunk. A kiadás formájáról még nem döntöttünk, a német booking vezetője, Stefan Schumacher például elkezdett német kiadók után nézni. Remélem, sikerrel jár!"

A Trousers honlapja itt van, Facebook-profilja pedig itt. Legközelebb február 9-én koncerteznek a Robotban, az oztravai punk’n’roll Degradace és korábbi basszusgitárosuk zenekara, a Turn Signals társaságában; ez a Budapest Rock City bulisorozatuk része lesz. Részletek itt. A képeket Pandur-Balogh Norbert készítette.

 

https://recorder.blog.hu/2018/01/10/a_vegtelensegig_fokozza_a_porgest_the_trousers-dalpremier
A végtelenségig fokozza a pörgést – The Trousers-dalpremier
süti beállítások módosítása