The Bits: dupla Beatles Unplugged szombaton a Muzikumban

2018.01.08. 18:00, Recorder.hu

muzikum_bits_650.jpg

(X) A magyar Beatles-emlékzenekar The Bits mindig gondol a szilveszterkor elfáradt fülekre és lábakra, ezért hagyományosan akusztikus felfogásban, Beatles Unplugged műsorával indítja az évet  idén január 13-án a Muzikumban.

A nagy érdeklődésre való tekintettel egyből dupla koncerttel startolnak 2018-ban: miután az esti, 20:30-as előadásra a jegyek online elővételben mind elfogytak és a helyszínen is nagyon korlátozott számban kaphatók, a szervezők egy matinékoncertet is bejelentettek ugyanaznap, január 13-án 17 órára. Erre a délutáni előadásra a jegyek online elővételben kizárólag a The Bits rendszerében kaphatók, érdemes lecsapni rájuk és biztosítani a helyet a koncertre, mert ezek is rohamléptekben fogynak.

„Unplugged", azaz  szép magyar szabad fordítással élve  „bedugatlanul" egy új élőzenei világ tárul a zenészek és zenekarok elé, ahol egyfajta szabad művészi fordításban, akusztikus formában tolmácsolhatják a dalokat. A hangszerek saját nyers hangja mellett az adja az unplugged műfaj másik érdekességét, hogy a zenészek az eredeti Beatles-dalok akusztikus formába történő átültetése – vagy inkább átfordítása – során magukat a dalokat is átformálják. Változhat a hangszerelés, az ütem, a tempó vagy akár a számok szerkezete is. A Beatles Unplugged koncepciójában nem szerepelnek színpadi erősítők és más elektronikai kiegészítők, ennélfogva egy efféle akusztikus műsor sokkal kötetlenebb, kisebb helyen, csendesebben is kivitelezhető, mint egy igazi rockkoncert. Az unplugged műfaj olyan hangulatot teremt, ahol a zenekar és a közönség is sokkal közelebb tud kerülni egymáshoz, ahol az együttzenélés és együtténeklés varázsa a legfontosabb.

Jegyár elővételben 1200 Ft, a helyszínen a koncert napján 1700 Ft.

Dátum: 2018.01.13.

Időpont: 17:00 (matiné) és 20:30 (esti koncert) (mindkét koncerten pontos kezdés!)

Helyszín: Muzikum Klub, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.

Jegyvásárlás ITT.

A koncertek Facebook-eventjei ITT és ITT.

A Here Comes The Sun The Bits-féle unplugged átirata egy korábbi Muzikum-fellépésről:

https://recorder.blog.hu/2018/01/08/the_bits_beatles_unplugged_a_muzikumban
The Bits: dupla Beatles Unplugged szombaton a Muzikumban
süti beállítások módosítása