Space rock a mindenség kialakulásáról - Soundflash Memory videópremier

2017.12.18. 12:04, RRRecorder

soundflash_memory.jpg

A Soundflash Memory trió alternatív / progresszív space rockot játszik. Első EP-jük egyik dala azzal a kérdéssel foglalkozik, hogyan alakult ki a mindenség, mi létezik még az emberiségen kívül. Először itt látható a hozzá készült videó.

A Soundflash Memory még 2011-ben alakult, többszöri átalakulás után jött létre a mai trió felállás: Buyko Yan - ének, gitár, Persa Róbert - billentyű, Molnár András - basszusgitár. Első EP-jük, az Ascension ősszel jelent meg, és most készült el hozzá a zenekar első klipje.

A Creators Of Creation című szám születéséről így mesélt Buyko Yan: "Abban az időszakban nagy hatással volt rám több sci-fi hangulatú történet is. Mindig is közel állt hozzám ez a műfaj, és szerettem volna, hogy legyen egy dal, ami ezt tükrözi. A történet egyfajta belső vágyódást jelenít meg az ismeretlen felé. Mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogy mi lehet még rajtunk kívül, és hogyan is alakulhatott ki a mindenség. Viszont érdekes, hogy a zene hozzá teljesen véletlenszerűen állt össze. Ezt a gitáralapot csak gyakorlásnak használtam. Egyszer egy próbán is elkezdtem játszani, a többieket rögtön megfogta a dallam, és azon nyomban el is kezdtük kidolgozni. Teljes egészében a szám egy szubjektív elgondolást mesél el a létezésünkről. Ez az egyik legizgalmasabb dalunk, amint mindnyájan különösen magunkénak érzünk.

A videót Besenczi Richárd rendezte (ő készítette a fenti fotót is). A csillagos ég, az elhagyatott erdő és a füst (gyakran visszafelé lejátszott) gomolygása "furcsa teremtésmágiát" hivatott megidézni, illetve ez utóbbi még a kaotikus kiszámíthatatlanságot is szimbolizálja. A képi világot elsősorban a szöveg inspirálta.

A Soundflash Memory a Facebookon itt található. Ez tehát az első klip:


Ez pedig a teljes Ascension EP:

https://recorder.blog.hu/2017/12/18/space_rock_a_mindenseg_kialakulasarol_soundflash_memory_videopremier
Space rock a mindenség kialakulásáról - Soundflash Memory videópremier
süti beállítások módosítása