Itt az évszázad legjobb magyar feldolgozása!

2017.11.28. 19:33, rerecorder

varkonyi_csibeszek.jpg

Amit a cím állít, az talán túlzónak tűnhet, de egyrészt még csak 17 év telt az évszázadból, másrészt ez a feldolgozás tényleg elképesztő. A 21. század legnagyobb magyar feldolgozása eddig nyilván az volt, amikor a Csík Zenekar előadta a Most múlik pontosant a Quimbytől, de amit ezek az ózdi romagyerekek művelnek a Bajdázó Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalával, az szavakon túli dimenzió. A Várkonyi Csibészek némítanak a Common Vibe projekt támogatásával - az ő karácsonyi táborukat pedig mi támogathatjuk.

A Bajdázó 2011-es dala egész egyszerűen ott van minden idők legszebb, legfontosabb magyar szerzeményei között és ezt dolgozták most fel a Várkonyi Csibészek pazarul. Az ózdi fiatalok együttesét a Common Vibe projekt támogatja, a kicsit több mint egy éve indult kezdeményezésről meg azt kell tudni, hogy: "egy olyan projekt, amiben szeretnénk a zene megannyi arcát megismertetni kicsikkel és nagyokkal egyaránt. Közvetítői szerepet tervezünk nyújtani a zene által mindenkinek, hogy megismerkedjenek hangszerekkel, felfedezzék saját muzikalitásukat, közösségi élmény, új közösségek, együttesek szülessenek. A Common Vibe egy foglalkozás, amelyben a periférián élő roma fiatalok és képzett zenészek együtt alkotnak, együtt zenélnek. A közös zenélés a program eszköze, a közös alkotás, a közös élmény pedig hozzájárul a kapcsolatteremtési készségek, a másik és a másság tiszteletéhez és megbecsüléséhez, illetve a magatartási, önértékelési, önbecsülési problémákkal küzdő fiatalok pozitív irányú személyiségfejlődéséhez. A zene segíti az érzelem kifejezését, javítja a koncentrációt, tanulási képességet..Ez a projekt erről szól - a kreativitásról, az önkifejezésről és az elfogadásról. Lehetőséget nyújt arra, hogy kipróbáljuk önmagunkat egy barátságos és segítő közegben."

A projekt most indított egy kampányt is, amivel a Várkonyi Csibészek karácsonyi táboroztatását lehet támogatni (már 1500 Ft-tal is, ami egy fő egy éjszakáját fedezi a táborban), részletekért az Adjukössze.hu-ra kell kattintani.


a dalt pedig csak itt kell elindítani és... és csak hallgatni:


és az eredeti is:

https://recorder.blog.hu/2017/11/28/itt_az_evszazad_legjobb_magyar_feldolgozasa
Itt az évszázad legjobb magyar feldolgozása!
süti beállítások módosítása