Megvannak a POLICE Rebel Yell Zenei Tehetségkutató győztesei!

2017.11.27. 12:00, Recorder.hu

police_jackiesgun_650.jpg

(X) Lezárult a POLICE Rebel Yell zenei tehetségkutató: a Papp Szabiból (Supernem), Anga-Kis Mikiből (USEME) és Frankó Roni zenei újságíróból álló szakmai zsűri a Jackie’s Gunt választotta végső győztesnek, míg a hallgatóság az Emma Undressed zenekarnak ítélte oda a közönségdíjas címet.

A Jackie’s Gun gitárosa, Fodor Krisztián mutatja be a zenekart.

Mióta létezik és kikből áll a zenekar?

Fodor Krisztián: 2013 nyarán Hegyi Ádám gitáros barátommal alapítottuk a bandát, ami tulajdonképpen első körben csak egy akusztikus duó volt. Ádámmal középiskolából ismerjük egymást és egy-két zenekarban már megfordultunk, aztán valahogy sosem jött össze a dolog. Majd úgy döntöttünk, hogy akkor ketten csináljunk valamit akusztikusan. De mivel mind a ketten odavagyunk a rockzenéért, ezért nem tudtuk magunkat teljesen mértékben kiélni. Akkor jött a következő lépés: „csináljunk megint egy zenekart.” Rá egy évre találtuk meg Péterdi Andrást, aki az énekes posztot tölti be, majd nem sokkal később kiegészültünk Milei Bálint dobossal és Imrei Ariel basszusgitárossal.

Honnan a név?

FK: Nem akartunk Ádámmal túl sokat variálni a zenekar nevén. Ez volt a címe az első dalnak, amit ezen az új projekten belül írtunk, így hát erre esett a választás. Igaz, ma már ezt a dalt nem játsszuk, de ettől függetlenül az az időszak egy kedves emlék számunkra a mai napig is.

Milyen zenét játszotok?

FK: Egyértelműen rockzenét. Amilyen stílusirányzatok nagy hatással vannak ránk, az a grunge, a punk, és talán egy kis metál. Néha megfejtős progresszív elemeket teszünk a dalainkba, de persze szeretünk egy az egyben zúzós részekkel teli dalokat is írni.

Milyen céljaitok vannak a közeljövőre nézve?

FK: Sok mindent tervezünk a következő évre. Elég sok dal íródott az első lemezünk felvétele utáni időszakban, így szeretnénk néhány új dalt és videoklipet felvenni és kiadni. Persze szeretnénk sokat koncertezni is különböző király zenekarokkal, illetve lassan jön a nyár, szóval szeretnénk megpályázni néhány hazai fesztivált, hogy minél több helyen megmutathassuk magunkat.

Melyik fődíjat választjátok, nagylemezt vagy videoklipet fogtok felvenni profi körülmények között?

FK: Egyelőre ez még kérdéses számunkra is, mert valójában nem számítottunk arra, hogy ez össze fog jönni, úgyhogy még csak játszunk a gondolattal, hogy melyikkel járnánk jobban.

Mire számíthat a közönség a december 9-ei Robot-koncerten a Jackie’s Guntól?

FK: Hát mindenképpen zúzó rockra számíthatnak. Ha valaki meghallgatja CELL című első lemezünket, akkor nem nagyon talál rajta lassú hangvételű dalt. Emellett persze néhány új dalt is el fogunk játszani. Igyekszünk minél energikusabb koncertet adni!

Mikor és hol találkozhat veletek a publikum a díjátadót követően?

FK: A díjátadó utáni következő koncertünk 2018. január 18-án a Mika Tivadarban lesz az Alone in the Moon vendégeként. Jó kis buli lesz, szóval mindenkit nagyon várunk!

A tehetségkutató győztesét, illetve második és harmadik helyezettjét, valamint a közönségdíjas zenekart a Rebel Yell díjátadóján élőben is megnézheti és meghallgathatja mindenki december 9-én a Robotban.

További részletek a díjátadóról itt: https://www.facebook.com/events/128839661149917

police_eventcover_650.jpg

 

https://recorder.blog.hu/2017/11/27/megvannak_a_police_rebel_yell_zenei_tehetsegkutato_gyoztesei_114
Megvannak a POLICE Rebel Yell Zenei Tehetségkutató győztesei!
süti beállítások módosítása