Magyarradar – surfalone

2017.11.23. 13:43, rerecorder

surfalone5.jpg

Surfalone a Subotage-ként is ismert Papp László új projektje (ő meg persze a hazai partiélet egyik motorjaként is jól ismert), de azért a név ellenére mégsem teljesen egyedül lovagolja az élet hullámait, Döbrösi Laura színésznő is énekel egy trekkjében. A bemutatkozó EP címadó dala klippel együtt hat igazán, az EP-n pedig neves hazai és külföldi alkotók remixelték a szerzeményt, amit ha összejön a száz előrendelés, vinylen is lehet majd hallani (és úgy néz ki, összejön, már csak alig több mint harminc kell hozzá). A surfalone pedig halad a zenekari megszólalás felé.

Indulás éve: 2016.

Honnan: Budapest.

Tagok: Papp László (gitár, elektronika), Döbrösi Laura (ének).

Stílus: Surfalone.                                          

Hatások: Jon Hopkins, Extrawelt, James Holden, Boards Of Canada, The Cure, New Order, Anima, Moderat,  Kispál, Trentemøller, Hiperkarma, Four Tet.

Kiadók: Selected Sounds Label.

surfalone3.jpg

Történet: A surfalone 2016-ban, a Budapest Selected válogatáson mutatkozott be, egy merész feldolgozással: akkor a Kispál és a Borz 1992-es Halszív című számát ültettük át sötét techno alapokra, Döbrösi Laura énekével megspékelve. A budapesti partiéletben felnőtt, zenekaros-gitáros múlttal is rendelkező szerzőként a Soul Machine esetében is ezt a nem szokványos zenei felfogást visszük tovább, ahol az akusztikus hangszerek, a természetben készített hangminták és az éteri dallamok tökéletesen rímelnek a brutális techno groove-okra és vastag szintetizátor basszusokra. A 2017 októberében megjelent Soul Machine egy lassan két éve készülő album előszele, amelynek a zenei komplexitás mellett a másik érdekessége, hogy valós történet, érzelmi és fizikai kalandozás áll mögötte. Az album egy mindent megváltoztató kapcsolat végéről, az azutáni lelki „szörfözésről”, az utazásról, a főszereplő önmagához történő visszatalálásról szól majd. A „hullám”-metafora szövi össze az egész történetet, utalva az emberi lélek bipolaritására, a zenei hangok alapját képező szinusz hullámra és az óceán valódi hullámaira, mely hármas összeálltával megszületett surfalone, korunk tipikus, y-generációs, barátokkal és kalandokkal körülvett, mégis magányos embere. A Soul Machine egy belső utazás, a saját magunkban történő egyre mélyebbre ásás, befordulás, alámerülés története, szembenézés önmagunkkal, bármit is találunk odabent.

Megjelenések: Kispál és a Borz: Halszív (surfalone Remix) (VA-Budapest Selected-2016, SSL002), surfalone: Soul Machine EP (2017, SSL004). Jelenleg egy közösségi finanszírozású lemezprojetet indítottunk, melynek lényege, hogy 100 előrendelésnél legyártják a vinylt az eredeti számmal és öt remixszel. Itt lehet előrendelni (már csak harminc lemez foglalható).

surfalone4.jpg


Küldetés:
 Önkifejezés, mások számára is érdekes formában.

Jövőkép:  A még nem publikus zenék egyre inkább az élő hangzás irányába haladnak, énekkel, hangszerekkel. Az album megjelenése utáni terv a formáció zenekarrá alakulása.

Mellékprojektek: Subotage.

Szexepil: Hullámok.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Új projekt lévén még kevés van, de ilyen volt, amikor Lovasi Andrásnak megmutattam a remixet és azt nyilatkozta, hogy nem az ő stílusa, de nem rossz. Ez nála állítólag már nagy dicséretnek számít. :) Ezen kívül a klipet itthon hatalmas szeretettel fogadták, nagyon jó kritikákat és rengeteg személyes elismerő visszajelzést kaptunk. Az MTV Hungary pedig a megjelenés óta rotációban tartja, egyedüli magyar rétegzenei produkcióként.


a szóban forgó video: 


a
Soul Machine EP: 


surfalone Facebook-oldal


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2017/11/23/magyarradar_surfalone
Magyarradar – surfalone
süti beállítások módosítása