Így táncol a legforróbb magyar srác - Bastic-klippremier

2017.11.15. 16:52, RRRecorder

bastic_major_armin.jpg

A Beat Dis-, Anima- stb.-tagokból alakult Bastic első klipje nagyon menő, teljesen izzadságmentes.

Egy éve itt mutattuk be a Magyarradar rovatban a Bastic zenekart és első lemezét, de egyáltalán nem kezdőkről van szó: az alapító Gergácz Gábor korábban a Beat Disben, az Anima Sound Systemben és az Alba Hyseni Projektben zenélt. Aztán csatlakozott hozzá szintén az Animából Prieger Fanni énekesnő, Horváth Ákos dobos (Strokes Percussion Group), Nagybaczoni Áron billentyűs (ex-Beat Dis, ex-EZ Basic) Azóta a többiek is teljes mértékben Bastic-tagok lettek, egyedül Horváth Ákos csinálja még másik zenekarát. (Nyíri Ambrus viszont kilépett.) 

bastic_400.jpgA Bastic most készítette el első klipjét, amiben mellettük Major Ármin szerepel, aki ugyebár "a legforróbb arc Budapesten". A dal a You Know Ex. You Are az említett bemutatkozó lemezről, amire azért esett a választás, mert "a banda első turnéján a közönség számára is kiemelkedően ez volt az egyik kedvenc: egyszerű, táncolható. Barátaink is ezt a trekket emelték ki az albumról" - mondta róla Gergácz Gábor, aki így mesélt a szám születéséről: "Az alapötletem az volt, hogy valami funkos, house-os, diszkós, partis számot csináljunk. A dobot.basszust összedobtam, és Fanni rögtön ráénekelte a refrént - wow! A dallamon nem is változtattunk, és a szöveget is hamar megírta. Én meg a Basticra jellemzően lepitcheltem a hangomat egy oktávval, és felnyomtam az alaptémára a versszakot. A szintik, samplerek díszítgetését, az effektezéseket, szerkezetet már csapat szinten oldottuk meg."

És hogy kerül ide a legforróbb arc? "A klipötletem csak annyi volt, hogy egyszerű, sztorimentes, táncolós klipet forgassunk, teljesen izzadságmentesen. Fancsi jó barátjával, Major Árminnal éppen csetelt, és közben nekem mutatott egy kis videót, hogy miként is táncol ez a jó ember. Mondom: ő kell a klipbe! - és már fel is kértük, és szerencsénkre igent mondott, amiért hálásak vagyunk neki.

Szakács Levi, a zenekar fotósa ajánlotta Rónai Domonkost, aki a másik igazán jó választás volt ehhez a kliphez, és szerintem a következőket is rá bízzuk, mert iszonyatosan passzol a képi világa a zenekarhoz. Kiváló szakembert és jó embert ismertünk meg személyében. Egy délután határozott instrukciókkal, beállításokkal, inspirációkkal levezényelte az egész forgatást rendezőként, operatőrként, és ő is vágta a klipet. Az utómunkálatokba beavattuk barátainkat is, a feliratok elkészítésére, beillesztésére felkértük Hitka Viktóriát mint grafikus közreműködőt, neki is köszönjük a részvételt."

A Bastic a Facebookon itt található. Ez pedig maga a videó:

Címkék: premier bastic
https://recorder.blog.hu/2017/11/15/igy_tancol_a_legforrobb_magyar_srac_bastic-klippremier
Így táncol a legforróbb magyar srác - Bastic-klippremier
süti beállítások módosítása