Magyarradar – YOULÏ

2017.11.02. 09:44, corecorder

22730609_967796923359425_3090825727839372542_n.jpg

Szeptemberben nálunk volt Youlï, azaz Horányi Juli Youlï című lemezének lemezpremierje, most a mïusból és A Dal tehetségkutatóból egyaránt ismert énekesnő szólóprojektjével a Magyarradaron is bemutatkozik.

Név: Youlï

Indulás éve: 2015.

Honnan: Lőrinccel gyerekkorunk óta ismerjük egymást, még a Budapesti Énekes Iskolában találkoztunk, ott Lőrinc édesapja, Bubnó Tamás vezetésével énekeltünk a gyermekkarban. Aztán később a Mïusban is zenéltünk együtt, így miután onnan kiváltam, egyből felkerestem, hogy megalapítsuk az együttest. A zenekar budapesti tagokból áll, de mára több tagcserén esett át.

Tagok: Az alapítótagok Horányi Juli és Bubnó Lőrinc (gitár, vokál, hd). Később csatlakozott az InFusion Trio fantasztikus dobosa, Weisz Nándi, és Gátos Bálint kiváló basszusgitáros. Szeretném ha a csapat bővülne majd még egy billentyűssel, vokalistákkal és táncosokkal.

Stílus: Pop, electro-pop. Minőségi popzene felnőtteknek!

Hatások: Billie Holiday, Sade, Michael Jackson, Bonobo, Moderat, Alicia Keys, Lady Gaga, Flume, Banks, Solange.

Kiadók: Gold Record Music Kft.

youli2.jpgTörténet: Juli 2014-ig a Mïus együttes tagja volt, ahonnan a tehetségkutató műsorban való szereplése után kivált. Ekkor alkotta meg művésznevét - Youlï - mely egyben a zenekar neve is. Elsőként gyerekkori barátját, Bubnó Lőrincet hívta meg az együttesbe. Kezdetben Vincze-Fekete Máté (dob) és Koltay Kurszán (billentyű) voltak még az együttes tagjai. Később Kurszán a Margaret Island hirtelen jött sikerei miatt kivált az együttesből, helyette Horváth Bálint ült a zongora mögé. Bálint a Noxban játszott és Odett-tel is évekig zenélt együtt. A zenekar indult a Cseh Tamás Programban, ahol sikeres szereplés után támogatásban részesülhetett, így született meg az első Youlï-lemez, melynek premierje itt volt a Recorderen szeptember 21-én.

Megjelenések: Az első koncert 2015 nyarán a Gozsdu Sky Teraszon, ősszel Petőfi Akusztik koncert, 2016 nyarán felléptünk az A38 Hajó Tetőteraszán, Pécsett és Dunaújvárosban, aztán voltunk a Magashegyi Underground előzenekara is Egerben, Gödöllőn és Sopronban. 2017 tavaszától CSTP-koncertek a Várkert Bazárban és Nyíregyházán, aztán nyáron FINA-koncetek, szeptemberben pedig felléptünk a Gödör Klubban.

Küldetés: Ahogy a Neked szól című dalunk is mondja: „Rendet tenni a szobákban, a fejekben és a világban!” Élményt, energiát, különleges pillanatokat adni az embereknek dalok és felejthetetlen élő előadások formájában.

Jövőkép: 10 év múlva szeretnénk elmondani magunkról, hogy bejártuk a világot, turnéztunk Angliában, Amerikában, az északi országokban, Európában, szerepeltünk minden jelentős hazai és több külföldi fesztiválon, nyertünk Fonogram-díjat, elkészítettük a negyedik albumunkat és készülünk az Aréna koncertünkre egy látványos és egyedi show-val!

Mellékprojektek: Akusztikus duó koncertek, Juli egy Varieté showban énekel és táncol, amivel külföldön fog turnézni, mellette az Átriumban lesz látható november 15-től a Boldogság... című, Cserháti Zsuzsa életéről szóló előadásban. Lőrinc egy önálló elektronikus zenei projekten, illetve a Szent Efrém Férfikarban énekel, valamint a Petőfi Rádió munkatársa. Nándi az InFusion Trio következő lemezén dolgozik és a Nemzeti Filharmonikusok tagjaként gyakran látható a Müpában. Bálint a Váczi Eszter Quartettben játszik és még több más formációban is.

Szexepil: Szárnyaló énekhang, tiszta energia, kedvesség, fülbemászó dallamok.


Youlï most megjelent lemeze: 


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

Címkék: magyarradar youli
https://recorder.blog.hu/2017/11/02/magyarradar_youl
Magyarradar – YOULÏ
süti beállítások módosítása