Intenzív őszkezdésen van túl a HOTS

2017.10.26. 08:14, rerecorder

rec056_cstp_2_kep.JPG

 

Az elmúlt hetek során öt országban kilenc zenekar képviselte a magyar könnyűzene sokszínűségét öt látható méretű szakmai eseményen, amivel hivatalosan is kezdetét vehette a HOTS őszi szezonja. A litván LOFTAS Festen a Mörk koncertje aratott látható sikert – a zenekarról az Europavox is elismerően cikkezett, de a kiemelkedő nemzetközi figyelemnek örvendő zenekar a jövő évi Eurosonicon is jelen lesz.

A hamburgi Reeperbahnon idén az Ivan & the Parazol és a Belau került kiválasztásra. A két zenekar közel telt házas koncertjei előtt a HOTS a régió exportirodáival közösen tartott fogadást a The Mad Hatterben, ahol a nyugat-európai piac véleményformálói, iparági szereplői is érdeklődtek a közép-kelet-európai zenei életről.

 

A bécsi Waves Viennán a HOTS önálló fogadást tartott a NUU Gallery-ben, ahol többen érdeklődtek az ott akusztikus koncertet adó, és onnan New Yorkba utazó Babé Sila után is – rajta kívül a Belau és a Dope Calypso képviselték a HOTS-ot a fesztivál három napján.

 

Ezzel egy időben Dél-Koreában három magyar produkció alapozta meg a távol-keleti piacra való belépést: Jónás Vera, a Japánt és Kínát is végigturnézó Bohemian Betyars, valamint a Papaver Cousins több koncertet is adtak a Zandari Festa ideje alatt.

 

Október első hétvégéjén pedig az Indirekt belgrádi showcase-fesztiválján a Dope Calypso és a The Immigrants fogadta el a szervezők megkeresését. Az eseményen közös panelben képviseltette magát a november 15. és 17. között megrendezésre kerülő Budapest Showcase Hub (BUSH) és a HOTS is.

 


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/10/26/intenziv_oszkezdesen_van_tul_a_hots
Intenzív őszkezdésen van túl a HOTS
süti beállítások módosítása