Itt a Cseh Tamás Program – Erős kezdés, lendületes folytatás

2017.10.24. 15:11, rerecorder

rec056_cstp_1_kep.jpg

Lassan kiderül, hogy kik lesznek azok az előadók, akiket támogat a negyedik évadát kezdő Cseh Tamás Program (amely NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program néven folytatódik), de ezzel egy időben az előző évad Induló előadói alprogramjának eredményei is körvonalazódnak: amellett, hogy sorban jelennek meg a zenekarok EP-i és klipjei, van, aki már a nemzetközi „mezőnyben” is megállja a helyét.

„A Moscow Music Weekre kapott meghívásukat követően Moszkvában és Szentpéterváron is telt házas koncertet adott a Belau. A visszajelzések alapján minden esély megvan rá, hogy a zenekar a hamburgi Reeperbahn Festivalon, az ausztriai Waves Viennán és cseh Liveurope Showcase-en is sikert arat majd” – szólt a szeptember közepén megjelent hír. A felsorolt showcase fesztiválok nagy része azóta lezajlott, és a várt siker ezekben az esetekben sem maradt el.

A Belau sikere azért is kiemelkedő, mert nem egy, a Nemzetközi alprogram által támogatott és már több éve sikeresen működő zenekar „lépett szintet” azzal, hogy külföldön is komoly eredményeket ér el: egy olyan formációról van szó, amely egy évvel ezelőtt még az Induló zenekarok között került a Programba.

De a Belau mellett elindult zenekarok közül még sokan vannak, akik – a megjelent EP-k, cd-k és klipek mellett – szintén jó dolgokat tettek le az asztalra: Drastik Putto, Antonia Vai, Apey, Deep Glaze, Hangácsi Márton – csak hogy néhányat említsünk azok közül, akik CSTP-támogatott zenekarként a hazai könnyűzenei színtér egyre inkább meghatározó szereplőivé váltak.

A rádiók lejátszási listáin és a zenei fesztiválokon is egyre gyakrabban „előforduló” és egyre nagyobb közönség előtt játszó zenekarok számára minden lehetőség adott ahhoz, hogy a következő évadban ott folytassák, ahol abbahagyták: az előzenekarokat, valamint a nemzetközi piacra lépést támogató alprogram keretében megjelent pályázatok az indulást segítő kezdő lökés után a sikeres folytatáshoz is lendületet adatnak.

cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/10/24/itt_a_cseh_tamas_program_eros_kezdes_lenduletes_folytatas
Itt a Cseh Tamás Program – Erős kezdés, lendületes folytatás
süti beállítások módosítása