Szürreális agymenés – Klippremier! Elefánt: Faun feat. Saiid

2017.10.19. 11:00, rerecorder

elefant.png

Agymenős klipet kapott az Elefánt Faun című száma, amiben Saiid is közreműködik, és amit a Minden című tavaszi lemezről már ismerhetünk. Az idén ötéves zenekar november 16-án várja a kemény- és lágyvonalas rajongókat egy hatalmas közös ünneplésre. A buli része lesz egy nagy meglepetés is, amit még egyelőre senkinek sem árultak el. A koncertre hangolódva érkezik az idei LP nyitódalának klipje, ami egy őrült-balkáni maffiavezér pofára esését és szürreálisan ismétlődő világát mutatja be.

A Faun az Elefánt legfrissebb, Minden című albumán szerepel és a zenekartagokon kívül közreműködik benne Saiid is, aki pazarul összefűzött szójátékláncokkal tarkítja a dalt és zenekar eddigi legfelszabadultabb lemezét. A Faun kicsit absztrakt világa sem idegen a rajongók számára, de a videó ezt a korábbi benyomást még tovább fokozza. „A klip Polhodzik Ádám diplomamunkája. A feladata nem volt egyszerű, hiszen a dal egy elég hosszú instrumentális részből kiinduló, rapbe torkolló szürreális valami. Ehhez mérten a történet is határmezsgyéjén van valahol a valami realisztikusnak és a szimbolikusnak. Közben meg azért próbáltuk telepire megcsinálni, mert így egyben otthonos is tudott lenni. Nem tudom, igazából az benne a jó, hogy nem is tudom, mi ez” – mondja a végeredményről Szendrői Csaba frontember.

A Faunban egy Mercivel száguldozó suhancot láthatunk, akinek még kezdetleges „elka-plak” tetkói is vannak a kézfejein, és akinek az érkezését már nagyon várják valahol a haverok. Egészen alapvető gengszterkollekcióval indul a felütés, jól összerakott díszletekkel, például a háttérben villódzó tévével, amin a forgatás alatt szint végig a Delta című műsor ment loopolva Kudlik Júliával. Füstös szoba, egy időpontot villogtatva ismétlő óra és hasonlók tárulnak elénk a filmbeillő karakterek pókerasztala körül. Aztán a lépcsőzetes felvezetés után hirtelen siklunk át a feketedő lapokkal és az átalakuló környezettel a szürrealitás mezsgyéjére. Innen van is visszatérés a fura főhős számára, meg nincs is.

A Faunt tehát Polhodzik Ádám rendezte és rögzítette, Szántó Gerzson volt a rendezőasszisztens, a sminkes Huszár Kata, a ruhák a Vintage shopból szerepeltek, a kellékekért pedig a Propclub felelt. A zenekar további híreiről és a szülinapi koncerttel kapcsolatos ügyeiről Facebook vagy Instagram oldalukon lehet értesülni. A november 16-i eseményre itt lehet jegyet szerezni.


és a szürreálvidó, Faun

https://recorder.blog.hu/2017/10/19/szurrealis_agymenes_klippremier_elefant_faun_feat_saiid
Szürreális agymenés – Klippremier! Elefánt: Faun feat. Saiid
süti beállítások módosítása