A kilencvenes években minden jobb volt

2017.10.12. 20:16, RRRecorder

noel_gallagher.jpg

Legalábbis Noel Gallagher szerint. Stuart Murdoch (Belle And Sebastian) szerint viszont Noel nem látja jól, de ez nem csoda, hiszen gazdag.

Noel Gallagher egy interjúban beszélt arról, mennyire mások a ma induló zenekarok, mint azok, akik a kilencvenes években törtek fel. A mai húszévesek jóval inkább a karrierjükre koncentrálnak, míg annak idején sokkal szabadabb volt az egész. "Csak csináltuk, meg jókat röhögtünk." Ám ebből egy "fantasztikus" évtized kerekedett ki, benne a Trainspotting, Oasis, Verve, Pulp meg a többi. Az emberek csak most kezdik realizálni, milyen csodás volt a kilencvenes években minden: politika, divat, zene, sport.

PÉLDÁUL 1996-BAN TÖK JÓ LEMEZEK JELENTEK MEG, KÖZTÜK BELLE AND SEBASTIAN IS

Gallagher nem a mai fiatalokat hibáztatja, hanem a zeneipar vezetőit, akik ma csak a sikert, a YouTube-nézettséget meg a többi ilyesmit hajszolják. Ez annak idején nem így volt szerinte.

Az NME újságírója megkérdezte Stuart Murdochot, a Belle And Sebastian frontemberét, mit gondol erről. Murdoch szerint Noel valószínűleg azért látja így, mert nem veszi észre, hogy a gazdagsága és privilegizalt helyzete torzítja a valóságérzékelését. "Általánosságban talán soha nem fejezhették ki magukat az emberek annyira szabadon, mint most. Bárki csinálhat lemezt."

A KILENCVENES ÉVEK LEGNAGYOBB PARTISLÁGEREI KILENCVEN PERCBEN

Az interjúknak egyébként zenei apropójuk volt. Noel Gallagher zenekarának, a High Flying Birdsnek Who Built The Moon? címmel jelenik meg albuma november végén. A Belle And Sebastian pedig azt jelentette be, hogy How To Solve Our Human Problems Part 1, 2 és 3 címmel jön három darab EP decemberben, januárban és februárban.

A címbeli kérdésre, tehát hogy hogyan oldjuk meg a problémáinkat, Stuart Murdoch az alábbi választ adja: "Ha általában kedvesebbek lennénk azokhoz az emberekhez, akikkel dolgunk adódik, akárkik legyenek, akárhogyan nézzenek ki, akkor az összes problémánk eltűnne." Mármint ő is látja, hogy elég pocsék a politikai helyzet a világban, illetve specifikusan Nagy-Britanniában, de azt mondja, hogy "néha akár azt is megteheti az ember, hogy nem parázik azon, ami a világban folyik, hanem megpróbálja saját magát és a közvetlen környezetét jobbá tenni."

Ez a High Flying Birds új klipje, Paul Weller is játszik a számban orgonán.


Ez pedig a Belle And Sebastian How To Solve Our Human Problems Part 2 EP-jén lesz rajta.

https://recorder.blog.hu/2017/10/12/a_kilencvenes_evekben_minden_jobb_volt
A kilencvenes években minden jobb volt
süti beállítások módosítása