Itt a Cseh Tamás Program – Folytatódik a Hangszert a kézbe

2017.09.29. 08:45, rerecorder

hangszertakezbe05.jpg

Az év első felében hét vidéki nagyvárosban és Budapesten mutatkozott be a Hangszert a kézbe utazó hangszerkiállítás, amit közel 24 ezren kerestek fel. Nem véletlen, hogy idén újabb öt városba jut el a program.

Öt hangszercsoportban, közel négyszáz négyzetméteren, összesen száznegyven különböző hangszert próbálhattak ki azok, akik február vége és június közepe között ellátogattak a Hangszert a kézbe valamelyik állomására. Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Szombathely és Kecskemét agoráiban, illetve a fővárosi Várkert Bazárban közel 24 ezren voltak kíváncsiak a Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) által szervezett és az NKA Cseh Tamás Program által 60 millió forinttal támogatott programra. Az egész napos kiállításokat minden vidéki városban tizenhatféle rendhagyó énekóra, továbbá szakmai előadások és koncertek is kiegészítették.

„Hiszünk abban, hogy Magyarországon zenei tehetségek születnek, szeretnénk, ha álmaik valóra válnának, és el tudnának indulni a pályán. Ezt segíti a Cseh Tamás Program és a Hangszert a kézbe rendezvénysorozat is” – mondta Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere a fővárosi megnyitón.

A Hangszert a kézbe nyolc várost érintő tavaszi turnéjának végére egyértelművé vált, hogy a hangszeres országjárást folytatni kell. Miután kiderült, hogy az NKA Cseh Tamás Program a negyedik évadban 625 millió forintból gazdálkodhat, az is eldőlt, hogy ebben az évben újabb 30 millió forintot biztosítanak a Hangszert a kézbe sorozatra. Az ehhez kapcsolódó meghívásos pályázat megjelent, így biztosra vehető, hogy 2017-ben még öt megyeszékhelyen lesz interaktív hangszerkiállítás, ahogyan arra is komoly esély van, hogy januártól további nyolc megyébe is eljutnak a kipróbálható hangszerek.


cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/09/29/itt_a_cseh_tamas_program_folytatodik_a_hangszert_a_kezbe
Itt a Cseh Tamás Program – Folytatódik a Hangszert a kézbe
süti beállítások módosítása