Cher kész bevándorló fiatalokat fogadni az otthonába

2017.09.09. 15:24, RRRecorder

cher.jpg

Rengeteg sztár tiltakozott Trump terve ellen, hogy leállítja Obama fiatal bevándorlókat programját. Cher azonban tovább ment: bejelentette, hogy hajlandó fiatalokat befogadni, hogy megvédje őket a kitoloncolástól.

Jeff Sessions főügyész a héten jelentette be, hogy - Donald Trump régi ígéretének megfelelően - hat hónap múlva leállítják az Obama által indított DACA programot. Ennek a lényege, hogy mintegy 800 ezer, még kiskorúként az Egyesült Államokba érkezett, jellemzően dél-amerikai országból származó fiatal bevándorlót véd meg a kitoloncolástól, és legális munkalehetőséget biztosít számukra. Őket dreamereknek, vagy álmodóknak is szokták hívni a rájuk vonatkozó, elbukott törvénytervezet rövidítése (DREAM Act) után.

A bejelentés után több városban tüntetések voltak, cégvezetők és sztárok nevezték kegyetlenségnek a döntést. Cher azonban mindenkinél tovább ment: a Twitterre azt írta ki, hogy "készen állok arra, hogy álmodókat fogadjak az otthonomba, hogy menedéket nyújtsak nekik és megvédjem őket. Mindenkinek, aki megengedheti magának, ezt kellene tennie. Az én cégemben mások is ezt fogják csinálni." A Twitteren jött egy válasz, hogy "na persze, hiszem, ha látom", amire így vágott vissza: "akkor tartsd nyitva a szemed, bitch".

Továbbá arról értekezett néhányszor 140 karakterben, hogy ezek a fiatalok ténylegesen amerikaiak; sokan közülük itt nőttek fel, és a republikánusok által egy "igazi amerikaitól" megkívánt tulajdonságok mindegyikének megfelelnek. Egyébként számos lap felhívta a figyelmet arra, hogy a DACA által védett fiatalok között például alacsonyabb a törvénysértők aránya, mint az Egyesült Államokban születeteknél.

A CBS azt írja, hogy kérdéses, hol helyezné el Cher az általa megvédett fiatalokat. Úgy tudni, Malibuban él, de Kalifornia több városában is vásárolt és eladott házakat az elmúlt néhány évben.

Az is lehet, hogy Cher áldozatkészségét nem teszi próbára a valóság. 16 szövetségi állam pert indított az elnök ellen az ügyben. A kormányzat pedig - talán - visszatáncolt: most nagyjából arról van szó, hogy hat hónapja van a törvényhozásnak, hogy megoldja a programban érintettek helyzetét. Ugyanakkor az is igaz, hogy az említett DREAM (úgymint Development, Relief, and Education for Alien Minors) törvénytervezetet az Obama-kormány többször megpróbálta elfogadtatni, de egyszer sem ment át a törvényhozás mindkét házán; ezért az elnök rendelettel indította el a programot. Ha nem jön össze hat hónap alatt egy új törvény, akkor Trump "újra foglalkozni fog a kérdéssel" - írta nemrég a Twitteren, ami bármit jelenthet.

Címkék: donald trump cher
https://recorder.blog.hu/2017/09/09/cher_kesz_bevandorlo_fiatalokat_fogadni_az_otthonaba
Cher kész bevándorló fiatalokat fogadni az otthonába
süti beállítások módosítása