Magyarradar - Lépjünk a holdra

2017.08.21. 11:08, Frontrecorder

lepjunkaholdra02.jpg

2017-ben a magyar alterrock elmúlt két évtizedét használni hordozórakétaként teljesen (t)rendben van - a húszéves ciklikussági törvény, ugye -, főleg olyan szertelen természetességgel, amit a Lépjünk a holdra mutat. A budapesti zenekar alig van túl a kilövésen és még csak tart a saját hang irányába, de ott mocorog bennük az a valami, amitől bejelzett a radarunk.

lepjunkaholdra03.jpgIndulás: 2016.

Honnan: Budapest - Gyöngyös.

Tagok: Bánszki Botond - dob, Csikós Marcell - zongora, Kovács Áron - basszusgitár, Ombódi András - ének, gitár.

Stílus: alternatív.

Hatások: A fura társadalom kerget minket alkotói pozícióba, ennek köszönhetjük az ihletet. Zeneszeretet szempontjából szerencsére vegyes és nyitott a tagság, reméljük, ez hallatszik a számainkon. Nehéz kiemelni párat, felsorolni pedig lehetetlenség.

Kiadó(k): -

Történet: A középiskolában éveken keresztül zenéltünk együtt különböző formációkban, sokan cserélődtek, lemorzsolódtak, végül hárman maradtunk, akik tényleg komolyan gondolták a zenélést, így 2016-ban belekezdtünk a Lépjünk a holdra projektbe. A hangzásból hiányzott még valami, aztán sok keresgélés után egymásra találtunk Marcival, akivel idén nyár óta zenélünk együtt.
A zeneírás nálunk (is) a jól bevált, régimódi módszerrel történik: a próbateremben születnek a dalok, a jammelések adják az alapot, majd ezekezzel foglalkozunk tovább, aztán jó esetben Andris elkezd bazsalyogni a bajusza alatt, előkapja a telefonját és ráénekel egy már általa megírt szöveget.

Megjelenések: Kicsit (szövegvideó, 2016), Űrhajós (videoklip, 2017)

Küldetés: önazonosan, őszintén zenélni a továbbiakban is, azt csinálni, amit szeretünk, és természetesen megtalálni azokat az embereket, akik velünk együtt szeretik a zenénket.

Jövőkép: Kis lépésekkel, alázattal szeretnénk menetelni előre. Újabb megjelenő számok, koncertek, turné előzenekarként és a többi… meglátjuk, mi lesz, igyekszünk élni minden lehetőséggel.

Mellékprojektek: -

Szexepil: Áron szaladgálása, hátra szaltói és szofisztikált táncmozdulatai a színpadon.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Legnagyobb eredmény, hogy vagyunk, pörgünk, csináljuk. Elismerés minden dicsérő szó, ha látjuk, hogy tényleg tetszik, amit csinálunk.


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2017/08/21/magyarradar_lepjunk_a_holdra
Magyarradar - Lépjünk a holdra
süti beállítások módosítása