Kövesd végig Kelela egyéjszakás bulikalandját!

2017.08.16. 17:13, Frontrecorder

kelela_2.jpg

Október elején végre megjelenik a futuro-R&B díva Kelela első stúdióalbuma, melynek első felvezető dalához futurisztikus vízióba illő bulizós klip készült.

Az etióp származású Kelela albuma az elmúlt négy év munkájának eredménye, ez idő alatt pályája látványosan és folyamatosan felfelé ívelt (és ível): a jővőbe mutató klubzenékre szakosodott Fade To MInd kiadó fedezte fel (ott jött ki 2013-as bemutatkozása, a Cut 4 Me mixtape), de két évvel később elhappolta a Warp (ahol a 2015-ös Hallucinogen EP-vel nyitott), 2016-ban és '17-ben pedig olyan top előadók lemezein vendégeskedett, mint Clams Casino, Danny Brown  Solange és a Gorillaz. Mindeközben készültek a saját dalai is, fő producerekként két korábbi kollaborátora, Arca és Jam City zenei irányításával. A személyes élményekből merítő, természetesen főként párkapcsolati témákat boncolgató Take Me Apart anyagát Kelela így foglalta össze Zane Lowe Beats 1 műsorában: "fekete nő vagyok, másodgenerációs etióp-amerikai, külvárosban nőttem fel, R&B-t, dzsesszt és Björköt hallgattam  - és ezek a hatások ilyen-olyan módon mind kijönnek a lemezen". 

Az október 6-án megjelenő album első beharangozó dala a tizemöt-húsz évvel ezelőtti R&B-fénykort idézi, de a minimalista hangszerelés és a felhőtlen felszínt ellenpontozó vészjósló mormogás azért jelzi, hogy ez egy mai produkció. Kelela, a határozott, öntudatos nő futó kalandot keres, ki is nézett magának egy pasit, és várja, hogy az lépjen; ha akarsz te is valamit, mondd  - let me know - , ez a LMK alapszituja. A klip megfordítja a nézőpontot, mintha a kiszemelt pasi szemével követnénk Kelelát egy - vagy az énekesnő frizura- és ruhacseréi alapján talán több - buliban, de a kérdés, hogy összejön-e a romác, itt is nyitva marad. A futurisztikus környezetbe helyezett videót a korábban Björkkel, Sigur Rós-szal és Atoms For Peace-szel is dolgozó Andrew Thomas Huang rendezte.


Kelela albumának borítója:

kelelacover.jpg

Címkék: kelela
https://recorder.blog.hu/2017/08/16/kovesd_vegig_kelela_egyejszakas_bulikalandjat
Kövesd végig Kelela egyéjszakás bulikalandját!
süti beállítások módosítása