A világ legnagyobb filmzene-slágerei élő szimfonikus előadásban ma este a Margitszigeten!

2017.07.09. 11:53, Recorder.hu

bnyf_filmusic_650.jpg(X) Vannak slágerek, amelyek hallatán nemcsak automatikusan dalra fakadunk és felhangosítjuk a rádiót, hanem a legemlékezetesebb filmjelenetek is azonnal eszünkbe jutnak. Ugye emlékeznek a hajóorrban széttárt karral álló Kate Winslet és Leonardo DiCaprio jelenetére Celine Dion híres dalával? Nos, ma este több százan fogják együtt énekelni, de legalábbis együtt dúdolni ezt a slágert (is) számos közismert magyar előadóval Budapest szívében.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad immár 6 éve minden nyáron egy estére az ország legnagyobb kertmozijává változik egy lenyűgöző szimfonikus filmzene koncert erejéig. Idén, július 9-én, vasárnap este a legnagyobb filmslágerek csendülnek fel olyan népszerű magyar sztárelőadók közreműködésével, mint Keresztes Ildikó, Radics Gigi, Polyák Lilla, Homonnay Zsolt, Serbán Attila és Szabó Ádám. A dalok alatt természetesen óriási kivetítőn élvezhetjük az adott mozifilmekből összeállított képsorokat. A Szabad Tér Színház produkciójában a Fugato Orchestra szimfonikus zenekar mellett közreműködik a Talamba ütőegyüttes és a Swing a la Django.

A The Best Filmusic Songs című koncerten a hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek legmenőbb slágerei lesznek hallhatók új, az előadás számára készült hangszerelésben. A program egyelőre még nem nyilvános, de ízelítőül a szervezők elárultak néhány érdekességet olyan dalokról, amelyek biztosan felhangoznak majd a margitszigeti koncerten.

Ray: Hit the Road Jack

Ray Charles ikonkius Hit the Road Jack című dala számtalan filmben tűnik fel: legutóbb a szabadszájú Deadpool egyik jelenetében bukkant fel, de természetesen szerepel a Ray című filmben is – ezért a filmért kapott Oscar-díjat az énekest alakító Jamie Foxx. Érdekesség, hogy ezt a dalt valójában nem is Ray Charles írta, hanem egy Percy Mayfield nevű gitáros, aki a cappella demón küldte el egy producernek a felvételt. A dalt több énekes is feldolgozta, sláger mégis Ray Charles verziójából lett – ebben az énekes mellett fontos szerepe volt Margie Hendricks vokalistának is, aki tulajdonképpen a dal nagy részét énekli.

Flashdance: Maniac

A „mániákusan” gyakorló Jennifer Beals a Flashdance hőse, de az edzése semmit sem érne a vagány dal nélkül – amely azonban szinte véletlenül került a filmbe és eredetileg egy teljesen más mozi inspirálta. A dalszerző Michael Sembello és a szövegiró Dennis Matkosky azután írta meg, hogy az utóbbi látta William Lustig Maniac című filmjét, ami egy sorozatgyilkosról szól. Phil Ramone producer ötlete volt, hogy ez a dal egy átírt szöveggel (a mánia a táncőrületre és nem az elmebetegségre utal) beférne a Flashdance soundtrackjére – a többi történelem.

Facebook-esemény ITT.

Információ és online jegyvásárlás ITT.

A Budapesti Nyári Fesztivál további programjairól: www.szabadter.hu

A magyar James Bond, Gájer Bálint:

A Hit The Road Jack a Ray-ből:

És a Flashdance világslágere:

https://recorder.blog.hu/2017/07/09/a_vilag_legnagyobb_filmzeneslagerei_szimfonikus_eloadasban_ma_este_a_margitszigeten
A világ legnagyobb filmzene-slágerei élő szimfonikus előadásban ma este a Margitszigeten!
süti beállítások módosítása