Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: Koalabell, Hangácsi Márton, yesyes, ÍV, Flatband

2017.06.09. 08:30, rerecorder

koalabell01.jpg

Hírek a Cseh Tamás Program induló előadói alprogramjában támogatott produkciókról. Koalabell-dal- és lemezpremier (nyitóképen), Hangácsi Márton-lemezpremier, yesyes-dal- és klippremier, ÍV-dalpremier és FLATBAND-klippremier.

Koalabell: dal- és lemezpremier

A kiváló popkvartett a Cseh Tamás Program támogatásával készítette első lemezét. A Koalabell miután befejezte a keverést, nemrég újabb dalt mutatott be májusban megjelent, 42 című debütalbumáról.

Ahogy haladunk előre az évben, egyre sűrűsödnek az események a Cseh Tamás Program által támogatott induló zenekarok körül. Májusban több debütlemez is megjelent – a Hoodoo Offenders, a Couple és Hangácsi Márton premierjeiről már beszámoltunk, most a Koalabell van soron. Az együttes áprilisban fejezte be első lemezének keverését, és már meg is volt a premier: a Koalabell a 42 című albumot május 18-án mutatta be a Robotban.

Hangácsi Márton: lemezpremier

A friss magyar dalszerző-előadó generáció egyik legnagyobb reménysége, Hangácsi Márton megjelenéseiről már többször beszámoltunk. A Cseh Tamás Program induló előadói alprogramjában támogatott gitáros-énekes-zeneszerző májusban jelentette meg első lemezét, a My True Fairy Tale-t, csupa remek, őszinte és közvetlen dallal.

Hangácsi Márton története eddig igazi álomkarrier: a hosszú évekig együttesekben és utcazenéléssel próbálkozó fiatalember igazi self made manként, lépésről-lépésre rakta össze zenei világát. Aztán tavaly bekerült a Cseh Tamás Program támogatott előadói közé. Hangácsi nagyon tudatosan készült a lemezre: olyannyira, hogy a zenész elmondása szerint jó pár dalt szándékosan lehagyott róla, hogy majd később, nagyobb közönségnek mutathassa be. Remekül hangszerelt, slágeres, némiképp Ed Sheeranre emlékeztető, lendületes és kiforrott lemez lett a végeredmény, amelyen ráadásul minden hangszeren Hangácsi játszik. A 13 számos lemez online premierje a Recorderen volt, itt Hangácsi sokat mesél a My True Fairy Tale-ről (Igazi tündérmesém). A lemezbemutató koncert május 18-án volt az A38 Hajón.

hangacsi01.jpg

Yesyes: dal- és klippremier

A yesyes, a Csillag születikből is ismert Szabó Ádám és Katona Tamás duója tavaly pályázott a Cseh Tamás Program induló előadói alprogramjában. A duó hamarosan megjelenteti első nagylemezét, erről mutatták be az első dalt, amelyhez május közepén megjött a videóklip is.

Laza downtempót ötvöznek finom elektronikával és elegáns dalokkal: a yesyes első nagylemeze fülbemászó slágerekkel teli, izgalmas albumnak ígérkezik. Erről a lemezről érkezett meg május elején az első szám, a klasszikus nyári sláger-erényeket csillogtató Let Me Closer. A dalban Szabó Ádám énekel és játszik billentyűs hangszereken, Katona Tamás dobol, a produceri munkákat Somogyvári Dániel látta el. A jellegzetes, borítótervből animált dizájn a Hunap Stúdiót dicséri. A dalpremier a Glamour Online-on volt, és május közepén megérkezett a videóklip is.

yesyes02.jpg

ÍV dalpremier

iv01.jpgÍV, azaz Katona Zsombori Éva három éve indította szólókarrierjét, és küszöbön áll első lemezének megjelenése a Gold Recordnál. Erről az albumról érkezett április végén egy friss szám, a visszafogott neo-soulból táplálkozó, magyar nyelvű Cukor és máz. A dalhoz hamarosan jön a klip is. ÍV lemezének megjelentetését a Cseh Tamás Program támogatja.

Bár szólókarrierje nemrég indult, Katona Zsombori Éva komoly karriert futott már be. A gyerekkora óta zenélő – hangszerkészítő édesapja révén először a vibrafonnal megismerkedő – ÍV a Mantra Porno énekesnője volt. Aztán később (a szintén CSTP-támogatott Horányi Julival) a PLÜSSS-ben zenélt. Később ByeAlex-szel duettezett, majd A dalban szerepelt a Fire című számmal.

ÍV első szólólemeze idén jelenik meg a Gold Record kiadásában, a Cseh Tamás Program támogatásával. Erről mutatta be először a Cukor és máz című dalt, Tóth Lóránt szerzeményét. Finom, dzsesszes neo-soul az egyik legtehetségesebb magyar énekesnőtől, amelyhez hamarosan klip is készül.

FLATBAND klippremier

A FLATBAND tavaly pályázott sikerrel a Cseh Tamás Programban, és nemrég tartotta lemezbemutató koncertjét. Az új albumról májusban jelent meg a következő klip, a Válasz című számhoz.

A 2009-ben alakult, tagjai között eltökélt vegánokat felsorakoztató zenekar több számot is megjelentetett már a környezet- és állatvédelem fontosságával kapcsolatban. A Válasz is ezekhez hasonló, társadalmilag elkötelezett dal, amelyhez dokumentum- és saját felvételekből összevágott, történet nélküli klip-etűd készült. A felvételek és a vágás a FLATBAND énekese, Solymár Mátyás munkája. A klip – és az új nagylemez – a Cseh Tamás Program támogatásával készült.

flatband01.jpg


A cikksorozat a Cseh Tamás Program együttműködésével készül.

https://recorder.blog.hu/2017/06/09/itt_a_cseh_tamas_program_indulo_eloadok_koalabell_hangacsi_marton_yesyes_iv_flatband
Itt a Cseh Tamás Program – Induló előadók: Koalabell, Hangácsi Márton, yesyes, ÍV, Flatband
süti beállítások módosítása