Liam Gallagher kemény övön aluli ütést kapott saját fiától

2017.05.07. 13:44, Frontrecorder

lennongallagher.jpg

A Beady Eye 2014-es feloszlatása óta Liam Gallagher leginkább kocsmamodorú twitteres odabőffentéseivel és trollkodásaival hívja fel magára a figyelmet (már amennyire). Most őt érte megsemmisítő erejű trolltalálat, méghozzá olyan irányból, ahonnan talán a legkevésbé számított rá: saját fia vert neki oda, ráadásul az énekes ősellenségével. 

Amikor márciusban kiderült, hogy a Gorillaz új albumán egy dalban együtt énekel Damon Albarn és Noel Gallagher, lehetett sejteni, hogy ezt nem fogja szó nélkül hagyni Liam Gallagher. Az Oasis egykori énekese amikor csak lehet, verbálisan odaszúr bátyjának - akit előszeretettel úgy emleget, hogy "az Oasis-ből a másik", de nevezte már "poptato"-nak is, amivel a Down-szindrómában szenvedőket is gúnyolják az angolban -, és ha valami garantáltan vörös posztó a szemében, akkor az Albarn neve. Az ifjabbik Gallagher a kilencvenes évek derekának Nagy Blur-Oasis-háborúja óta változatlanul ellenségnek tekinti Albarnt (a Blur legutóbbi albumáról viszont elismerően szólt), miközben Noel néhány éve végérvényesen kibékült egykori "nemezisével", és ha nem is egymás BFF-jei, de haveri viszonyban vannak. Sőt, a zenei együttműködésektől sem riadnak vissza: Albarn kis híján szerepelt Gallagher novemberben várható új szólólemezén (nem sikerült időben összeegyezetni, de "majd legközelebb"), utóbbi viszont közreműködött az új Gorillaz-albumon, méghozzá a záródalban énekli azt, hogy "megvan bennünk az erő, hogy szeressük egymást". Mi ez, ha nem nyílt provokáció?! Árulás! A New York magazin pedig még olajat is dobott a tűzre azzal, hogy a szóban forgó We Got The Power születéséről készített terjedelmes körinterjűban arról is megkérdezte a két zenészt, szerintük mit fog majd szólni mindehhez Liam Gallagher, mire Albarn diplomatikusan megjegyezte, biztosan lesz majd hozzájuk néhány keresetlen szava, Noel Gallagher pedig naná, hogy néhány keresetlen szóval válaszolt: "kurvára senkit nem érdekel, mit gondol Liam bármiről is." Ebből egyértelmű volt, hogy készíthetjük a popcornt, és Liam nem is késlekedett a véleményével. A Gorillaz-album megjelenésének napján, április 28-án a következőt írta ki a Twitterére: "Na, az a pöcs a Blurből, meg a sunyi az Oasis-ből szégyellheti magát, ez nem éppen a Dancing In The Street." Nem sokkal később így folytatta: "Lehet, hogy az a szaros szájú a Blurből lányt csinált Noel Gallagherből, de elhihetitek, ha legközelebb meglátom, abból háború lesz."

A szappanopera természetesen ezzel nem ért véget, és a legfrissebb fejlemények szerint a Damon Albarn elleni hadviselés előtt Liamnek egy belső támadást kell kezelnie, méghozzá a nagyobbik fiától: az 1999-es születésű, újabban modellkedő Lennon Gallagher (akinek az édesanyja Patsy Kensit énekesnő) ugyanis a Buffalo Zine idei nyári számának címlapján Blur-pólóban pózol.

lennonbuffalo.jpg

A fotó minden bizonnyal még az apja kirohanása előtt készült, de ez akkor is mesteri trollkodás, kíváncsian várjuk, erre mit lép a fia modellkarierrjére büszke apa. A képet egyébként Lennon öccse, Gene posztolta ki a Twitterre, ezzal a summás megjegyzéssel: "valakinek érik a pofon" LOLLOLOL. Liam Gallaghernek szerintünk nagy jövője lenne a stand-up comedy-ben, ugyanezt a zenei pályáról per pillanat nem mernénk megkockáztatni - de rendben, az elvileg idén érkező első szólóalbuma akár még pozitív csalódás is lehet.

Addig is, küldjük Liamnek sok szeretettel a We Got The Power élő felvételét a BBC Graham Norton Show című műsorából, amelyből látszik, milyen remekül érzi magát Noel és Damon egy színpadon (a dalban szintén közreműködő Jehnny Beth nem különben):

https://recorder.blog.hu/2017/05/07/liam_gallagher_kemeny_ovon_aluli_utest_kapott_sajat_fiatol
Liam Gallagher kemény övön aluli ütést kapott saját fiától
süti beállítások módosítása