Klippremier! Amber Smith: Cape

2017.04.24. 19:00, rerecorder

amber_smith_2017_1.jpg

Tegnap jelent meg az Amber Smith New című új, hetedik albuma, ma pedig máris itt van hozzá a Cape című laza villámdalhoz egy ötletes gegre építő videó. Bő másfél perc az egész, de többször is meg kell nézni! Premier!

cover.jpgA Poniklo Imre vezette Amber Smith tegnap adta ki hetedik nagylemezét, a kilencszámos, New című albumot, amelynek a Recorder laptervezője, Tábori-Simon José készítette a borítóját. A New két évvel követi a Modern című albumot, és a frontember szerint a 2012-es címnélküli lemez pozitívabb párja. Poniklo a dalokat nagyrészt a 2013-ban csatlakozott Olli Toof basszusgitárossal írta, Toof több dalban is énekel. A lemezen van két vendéghang is, az EZ Basic-es, Models Can't Fuck-os Szarvas Árpád a Straight To Videóban, Jónás Vera pedig a Monkeyban énekel, tőle szokatlanul, de nagyon hatásos soulosan. A bő félórás lemezen az előző albumok zenei témái játékosabban, gördülékenyebben, felszabadultabban köszönnek vissza, a szokásosnál is változatasobb az amber smith-világon belül kalandozó dalok megszólalása, magabiztos, laza, könnyen gördülő, de tartalmas lemez. Poniklo szokásától eltérően jellemzően nem személyes témákat dolgozott fel a szövegekben, hanem inkább karaktereket, sztorikat írt meg, ez mondjuk a klipet is kapott Cape című dalra nem feltétlenül igaz, hiszen  a négyéves fiával való Star Wars-belepillantás ihlette. A másfélperces villámdalhoz öteletes klip készült, ami némileg a korábbi Hello Sun slágerdal videójához hasonlít, annyiban legalábbis, hogy abban is a zenekart látjuk közelről és egy gegre épít a klip (konkrétan arra, hogy a nagy zenélésben nemcsak megizzadnak a tagok, de a szakálluk is kinő). 

A Sinco által rendezett klip ötlete egy zenekari fotózáson merült fel és a rendezővel közösen dolgozták ki a klipet. A poént nem áruljuk el, meg kell nézni, de azért kicsit meséljen róla a frontember: "Zuglóban, egy régi aluminumgyárban vettük fel, ahol sok zenekar próbál, bár mi pont nem. Két hete, szombaton fotóztunk a lemezhez, és közben jött az ötlet, amikor Jim, a fotós slow motion felvételeket mutogatott két kép között. És ahogy beszélgettünk, akkor ugrott be, hogy milyen poén lenne egy ilyen klip..."

A New című remek új album vinylen is megjelenik, a lemezbemutató koncerten elvileg már ebben a formátumban is kapható lesz. 

a zenekar május 5-én mutatja be a friss anyagot a Kuplungban, vendégek: The Bluebay Foxes, Minimyst - Facebook-eseményoldal


és akkor a hatásos gegre épülő Cape klip: 


valamint a friss, magabiztos, élvezetes New nagylemez: 


fotó: Sinco.hu

Amber Smith Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/04/24/klippremier_amber_smith_cape
Klippremier! Amber Smith: Cape
süti beállítások módosítása