Klippremier! Grabo'sky: Short Run

2017.04.23. 18:00, Frontrecorder

grabo_1.jpg

A re-editekkel feltűnt Grabo'sky nagyjából öt éve készít saját számokat, 2016 elején hozta ki remek első albumát. Jelenleg két nagylemeze is végső formába öntésre vár; az egyik halad tovább a pszichedelikus-hipnotikus slowtronica főcsapáson, míg a másik egy diszkós, house-os kirándulás. Utóbbit előlegezi meg a Short Run című felvétel, vasárnapi lazuláshoz passzoló kollázsvideóval

A debreceni születésű budapesti producert egy hosszabb szünet után, tavaly karácsonykor kapta el újra az alkotói hév, és azzal a lendülettel gyakorlatilag el is készült a W című debütáló albumának folytatása. "Az ünnepek alatt odahaza Debrecenben belekezdtem egy számba, előtte fél évig szinte el se inditottam az Abletont" - meséli. "Január elején visszajöttem Pestre, volt időm, befejeztem a trekket, és valahogy elkaptam a fonalat, annyira, hogy szinte minden álló nap egyfolytában bütyköltem, igy másfél hónap alatt összejött a folytatás. A Mana Manánál fog kijönni, már csak masterelni kell."  Szintén a masterelésre vár az az anyag, amely Grabo'sky táncosabb - de a tőle megszokott módon delejező - oldalát mutatja. "Ez a lemez.a diszkó, a funk, az electrufunk és a house által határolt területen mozog. Körülbelül négy év termését fogja össze. Tavaly nyáron csináltam hozzá négy új számot, ezekből szerettem volna egy külön EP-t, mert nagyon összetartoznak, de miután két külföldi kiadó is visszadobta, úgy döntöttem, hogy akkor menjenek ezek is a többihez."  

A Spacewalker kiadónál várható albumról az első ízelítő az electrufunkos Short Run, mely egyúttal Grabo'sky első klipje. Ahogy korábban tervezőgrafikusi mestermunkához nyűjtott ihletet a producer zenéje, ezúttal filmes egyetemi projektmunkához adta az alapot, így tulajdonképpen az ölébe pottyant a videó. "A Facebookon irt rám egy magyar srác, hogy Edinburgh-ba jár egyetemre, a társaival egy iskolai filmes projekt keretében szeretnének csinálni egy klipet, és ehhez én vagyok az egyik jelöltjük, benne lennék-e. Természetesen igent mondtam, és reménykedtem, hogy engem választanak" - mondja a producer. Őt választották, a döntés hátterét és a klip létrejöttét ez a bizonyos srác, az Edinburgh-i Egyetem interaktiv media design szakán tanuló Imre Barna eleveníti fel: "Őszintén megvallva, azért lett Grabo'sky száma a befutó, mert amellet, hogy egyfajta nosztalgikus, semleges 90s hangulatot áraszt, miután nincs benne szöveg, teljes non-narratív szabadságot biztosít a történetlenséghez, amivel egy csomó munkafolyamatot megspóroltunk. Nem volt szándékunkban semmilyen konkrét üzenetet belegyömöszölni ebbe a négy percbe, egy-ket szkeccstől eltekintve, a betondzsungel mindennapi életének kaleidoszkopikus bemutatása - ami annyira közhely, hogy már észre sem vesszük -, és ez talán magától is ad egy hangulatot a zenének köszönhetően. Minden a spontán véletelen, a paradox szándék, a már-már Parkinson-kórt idéző kézmozgás-koordináció és a vágóprogram elhanyagolható képstabilizátor pluginjének a műve. Akiknek köszönettel tartozom: Patrick Koppenhágából - bár valószínűleg nem fogja olvasni -, illetve a Studio 24, ahol a klip végul révbe ért."

Íme tehát Grabo'sky első videója, a Short Run:




nyitókép: Bakator Péter

https://recorder.blog.hu/2017/04/23/klippremier_grabo_sky_short_run
Klippremier! Grabo'sky: Short Run
süti beállítások módosítása