Klippremier! Mike Nylons: Eau De Toilette

2017.04.07. 14:30, Frontrecorder

nylons_1.jpg

Borsos János képzőművész 2000 óta készít elektronikus zenét, 2015-ben igazolt a Farbwechsel kiadóhoz, ahol tavaly januárban debütált Mike Nylons alteregója a Wetland című sötét, szemcsés-koszos lo-fi techno négyszámossal. Az EP most márciusban megjelent vinylen is, a nyitó trekkhez pedig klip készült -  ime, a művész másfél évtizeddel ezelőtti önportréja újravágva.

mikenylons_1.jpg

Az EP után egy évig nem hallatott magáról Mike Nylons, majd idén januárban törte meg a csendet a spanyol Subsist kiadó válogatásához adott számmal, és a Farbwechsel március végén kijött harmadik válogatásán is szerepel egy új felvétellel. Szintén márciusban jelent meg a Wetland hosszú ideje tervezett vinyl-kiadása, méghozzá az egyik legfelkapottabb elektronikus zenei kiadó, a londoni székhelyű Lobster Theremin terjesztésében. Ezzel szinkronban az EP-t nyitó Eau De Toilette ugyancsak régóta esedékes klipjét is sikerült kész formába önteni. "Nosztalgikus videó egy nosztalgikus trekkhez. Tulajdonképpen egy 2001-es önportré (The Mike Nylons Movie) újraszerkesztése" - mondja a film alanya-tárgya. "Az eredeti anyag különlegessége talán, hogy kizárólag analóg technikával vágtam egy digitális kamera és két VHS magnó segítségével, egyetlen éjszaka alatt. A filmet Gárdonyban forgattuk Papp Gergely barátommal, aki az operatőri feladatokat végezte. Olyan dolgok vannak benne, amik nagy hatással voltak rám és még mindig sokat jelentenek nekem: naplementék, Zámbó Jimmy vagy Batman."

Mike Nylons-tól még idén várható egy új EP és hozzá klip, "amit végre más csinál". Most viszont lássuk a "régi" EP saját készítésű klipjét:

 


fotó: Szombat Éva

https://recorder.blog.hu/2017/04/07/klippremier_mike_nylons_eau_de_toilette
Klippremier! Mike Nylons: Eau De Toilette
süti beállítások módosítása