Magyarradar - Koalabell

2017.03.16. 16:07, Frontrecorder

koalabell1.jpg

Nehezen asszociálunk a fülbemászóan/felemelően dallamos angolszász stadionrockra az eukaliptuszlevél-rágcsáló szőrmókokról, de tulajdonképpen ez a legnagyobb bajunk a Koalabell zenekarral, amely még tekerhetne bátran a hangzás grandiózusságán, de a maga választott stílusában így is ígéretesen halad a kitűzött cél - sok ezer fő egyszerre énekeltetése - felé.

koalabell2.jpgIndulás: 2009. március 28-án volt az első próbánk. Azóta is változatlan formában zenélünk együtt négyen.

Tagok: Balla Balázs (ének, gitár), Balla Ákos (dob), Monostory Barnabás (gitár), Bacsó Bence (basszusgitár).

Honnan: Érdliget.

Stílus: A zenei stílusunkat epic britrockként írjuk le. Epic, mert imádjuk az emelkedett hangulatú ének- és gitárdallamokat/-hangzásokat.

Hatások: A korai zenei hatások leginkább a szülőktől származnak, akik szívesen hallgattak Stinget, Bryan Adams-et és Peter Gabrielt. A zenekaron belül szeretjük még a Coldplay-t, a Kings Of Leont, a Killers-t. Sokszor nézünk együtt arénás koncertfelvételeket, azok nagyon tudnak lelkesíteni minket.

Kiadó(k): Gold Records. Tavaly nyáron, a Barba Negra Track-es koncertünk után írtuk alá a szerződést a backstage-ben, ahol koccintottunk is egyből a sikeres együttműködésre. Ez mindenképp emlékezetes marad!

Történet: Lassan nyolc éve zenélünk együtt. Már az első próbán saját számötlettel indítottunk. Sokáig a nappaliban próbáltunk, úgy négy-öt éve pedig leköltöztünk egy asztalosműhelyből kialakított próbaterembe. Nagyon hálás dolog, ha egy zenekar saját próbateremben tud próbálni. Az évek alatt sok budapesti klub színpadán megfordultunk (többek közt A38, Akvárium, Dürer Kert, Kuplung), 2014-ben eljutottunk a Hangfoglalás keretein belül megrendezett tehetségkutató döntőjéig, de helyezést nem értünk el. Két évvel később újra próbálkoztunk, és elhoztuk az első helyet. A döntőbe egyébként Egerből jutottunk, az Éter fesztiválról, ahol egy Sziget fesztiválos fellépési lehetőséggel is gazdagodtunk. Idén bekerültünk a Cseh Tamás Program támogatottjai közé is.
A dalötletek alapvetően Barnabástól és Balázstól származnak. Viszont mindig négyen alakítjuk ki a végleges verziókat. A legritkább esetben sikerül egy alkalommal összerakni a kész számot. A félkész számokat telefonnal rögzítjük, és azokat hallgatjuk a következő próbáig. Sokszor a felvételek végén valaki elkezd prüntyögni egy dallamot, ami még éppen belehallatszódik a felvételbe. Ez sokadik újrahallgatás után belemászik a fülünkbe, és abból kiindulva folytatjuk a számot. Az eddigi magyar szövegeinket egyébként Barnabás írta, az angol szövegeket Bence. Illetve egy közös ismerősünk segített régebben az angol szövegek megírásában.

Megjelenések: 2016 áprilisában jelent meg az első klipes dalunk, a Heaven’s Everywhere. A videó érdekessége, hogy teljesen házilag készült el ismerősök segítségével, a teljes költségvetése körülbelül húszezer forint volt.

Az első magyar nyelvű dalunk február végén debütált Szabad ég címmel, idén tavaszra pedig elkészül az első lemezünk, mely a 42 címet kapta. Ha az első próbánk dátumának számjegyeit összeadjuk a megfelelő tagolásban, 2+0+0+9+3+28, az eredmény 42. A címadó dal is rólunk szól, hogy mit éltünk át eddig közösen a zenekarozás során. Az olaszországi nyári élményből született  Szabad éghez készült borítónkon egyébként egy szkafanderes pár stoppol az országúton sétálva, ez és a 42 is megidézheti Dougles Adams Galaxis útikalauz stopposoknak könyvét, holott teljesen véletlen egybeesés, de tök jó. 


Küldetés:
 hogy itthon meghonosítsuk azt a fajta rockzenét, amit játszunk.

Jövőkép: A jövőben minél többet szeretnénk koncertezni, és eljutni a legnagyobb színpadokra sok ezer ember elé.

Mellékprojektek: Ebben a zenekarban képzeljük el a zenélést, a jelenlegi felállásban. Viszont mindannyian suliba járunk mellette, és dolgozunk.  

Szexepil: az énekesünk, Balázs magas, rekedtes hangszíne.

Elismerések: A legnagyobb elismerésnek mindazon emberek belénk vetett bizalmát tartjuk, akik segítenek minket abban, hogy a Koalabell egy menő zenekar legyen.


A Koalabell március 18-án az Akváriumban játszik, a Honeybeast vendégeként, Facebook-esemény.

https://recorder.blog.hu/2017/03/16/magyarradar_koalabell
Magyarradar - Koalabell
süti beállítások módosítása