Magyarradar – FLATBAND

2017.03.13. 16:55, rerecorder

flatband_o.jpg

A 2009 óta aktív dancepoprockos FLATBAND holnap a Toldiban mutatja be - több kislemez és EP után - első nagylemezét, mi pedig a zenekart mutatjuk be Magyarradarunkon. Pontosabban ők saját magukat.

Megalakulás éve: 2009.

Tagok: Fehér Holló (gitár), Kerekes Tibor (dob), Solymár Mátyás (ének), Wittinger Bálint (gitár, szinti, vokál).

Stílus: Electronic poprock.

Hatások: Nagyon sokféle zenét hallgatunk a mai napig, ezért erre a kérdésre nehéz válaszolni, mert: 1) azzal, amit mondasz, hasonlítják a stílusod. 2) azonosítják a zenédet a kedvenc bandádéval. Utóbbi, valahol igaz, mert ugye nem tudsz zenét szerezni anélkül, hogy előtte ne hallgattál volna valamit, ami megihlet. A kérdés annyi, hogy az alkotás, amit tőled származik mennyire újító, vagy mennyire egyedi. 11 évesen kezdtünk el zenélni, ezért, ahogy mi változtunk, úgy változott a zene, amit írtunk/hallgattunk. Sorolunk pár példát, amiből látszik, hogy mennyire sokféle zenét szeretünk: The Weeknd, The Prodigy, Enter Shikari, Die Antwoord, AC/DC, Rise Against, The Chariot, Caramel, Justin Bieber, Skrillex.

Kiadók: Saját kiadás.

flatband_3.jpgTörténet: Anno egy osztályba jártunk és szabadidőnkben a Matyihoz mentünk át közösen, Guitar Hero-t játszani. Egyik nap jött az ötlet, hogy mi lenne, ha zenekart alapítanánk, ezért elmentünk egy rendes próbaterembe élesben is kipróbálni magunkat. Idővel és egyre több gyakorlással belejöttünk, és elkezdtünk koncertezgetni. Az első, komolyabb áttörésnek, a Coca Cola versenyének, a Cokezone-nak a megnyerését mondanánk. Az ő támogatásukkal készült az első videóklipünk, amit a Polar//Bipolar című számunkhoz forgattunk. Ezt követően turnéztunk a The Grenma és az Our Youth zenekarokkal országszerte, és közben megjelent az első EP-nk, az Inceptions. 2015-ben példaképeink és nagy kedvenceink, az Enter Shikari és Hacktivist előtt nyitottuk az estét, ami hatalmas megtiszteltetés volt számunkra. 2016-ban a nyelvváltás mellett döntöttünk, és a megjelent számaink – Carpe Diem, REVO, az angol nyelvű szerzemények után már magyarul szólalnak meg. Jelenleg a Fran Palermo vendégeként járjuk az országot egy tízállomásos turné keretein belül és tavaly bekerültünk a Cseh Tamás Program által támogatott zenekarok soraiba, aminek segítségével készítjük az első nagylemezünket, melynek a bemutatója Toldi Moziban lesz 2017. 03. 14-én, egy ingyenes koncert keretein belül.

Megjelenések: 2013: Polar//Bipolar Single, 2014: Inceptions EP, 2015: Red Single, 2016: Carpe Diem Single, REVO Single, 2017: Szólj Single, FLTBND LP

Küldetés: A számaink a környezetvédelemről, az állatvédelemről szólnak, emellett a személyes problémáinkról is beszélünk, ezzel próbálva meg hatni másokra, hogy ugyanazokat a problémákat, amelyekkel mi is küzdünk, könnyebben dolgozzák fel és oldják meg. Ha már egy ember is vegetáriánus lesz a zenénknek köszönhetően vagy miattunk, akkor már megérte az egész. Szeretnénk, ha az emberek átgondolnák a dolgot. Mindenki azt kérdezi, hogy: könnyű-e tartani, hogy bírod? Igen! Könnyű tartani.


 A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS ZENE VISZONYÁRÓL A RECORDER IS TÖBBSZÖR SZÓLT MÁR: ECORECORDER FÓKUSZTÉMÁNK CIKKEI ERRE.

Jövőkép: Az első nagylemez megjelenése után szeretnénk, ha a zenénk és a zenekar üzente minél több emberhez eljutna és lehetőségünk lenne a vidéki városokban is rendszeresen vendégeskedni.

Mellékprojektek: Nincs.

Szexepil: Már négy éve vegetáriánusok vagyunk, és aktívan foglalkozunk a környezetvédelemmel. Illetve azt szokták mondani, hogy szemtelenül fiatalok vagyunk.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Természetesen rengeteg olyan pillanatot tudok felidézni, amire jó visszagondolni, és fel lehetne sorolni, de ha egyet ki kéne emelni, akkor az, hogy az első turnénkon egyik személyes kedvenc zenekarunkkal, a The Grenmával járhattuk körbe az országot. Továbbá nagy öröm számunkra, hogy részesei lehetünk a Cseh Tamás Programnak.


a FLATBAND holnap, március 14-én a Toldiban mutatja be első albumát, a vendég a Passed lesz, Facebook-eseményoldal


a Szólj című dal legújabb FLATBAND-dal klipje: 


FLATBAND Facebook-oldal

Címkék: magyarradar flatband
https://recorder.blog.hu/2017/03/13/magyarradar_flatband
Magyarradar – FLATBAND
süti beállítások módosítása