Magyarradar – Shaibo

2017.03.09. 10:00, rerecorder

shaibo.jpg

Nem a megszokott köröket futja soulos, jazzes zenéjéval a Shaibo zenekar. Szigeti Zsófi, a formáció énekese alapította a Shaibót, ő is meséli el sztorijukat. Legújabb magyarradar-szereplőnket pedig ma este élőben is látni lehet a Mika Tivadarban.

Megalakulás éve: 2016.

Tagok: Szigeti Zsófia (ének), Cseh Péter (gitár), Nyitrai Péter (basszusgitár), Klausz Ádám (dob).

Stílus: Jazzes soulos pop (hihi).

Kiadó: Nincs.

Történet:  2015. októberében jött az ötlet egy saját zenekar elindítására, ahol első sorban dallam ötleteimet akartam kibontani. Nyitrai Pétert (basszusgitár) és Klausz Ádámot (dob) a Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskolából ismertem, és tekintve, hogy már a konziban barátokká zenéltük magunkat, nem volt kérdés, hogy hozzájuk fordulok. A fiúk nagy lelkesen igent mondtak. Még nem gondoltuk ki, hogy pontosan milyen harmónia hangszert szeretnénk, de a dolgunk igen csak egyszerű volt, hiszen kábé azonnal, hogy felmerült a kérdés, felfigyeltem Cseh Péter (gitár) barátom játékára a Kőbányai Zenei Stúdióban (2015-ben kezdtük a sulit együtt, egy évig jártunk oda, majd a Bartók Konziban folytattuk tanulmányainkat). Peti is csatlakozott tehát, indulásra készek lettünk. Kezdetben inkább ismerkedtünk, a korábbi ismeretségek miatt nekem volt a legkönnyebb dolgom, de aztán a fiúk is nagy cimborákká váltak. 2016. februárjában úgy döntöttünk, hogy ennek az egésznek csak akkor van értelme, ha írunk egy albumnyi zenét és a saját és környezetünk reakciójából leszűrjük, hogy van-e tovább és ha igen akkor merre. Nyáron leköltöztünk egy nyaralóba a Velencei-tó mellé, egy hét próba és számvéglegesités következett. Komoly elbizonytalanodásokról, vitákról, a másik rossz szokásainak megismeréséről és elfogadásáról, na meg persze a nagy röhögésekről szólt az a hét. Augusztusban felkértük Táborszky Bencét (trombita, szárnykürt), hogy működjön közre az első albumon. Eljött próbálni, megszerette, azóta is rendszeresen közreműködik koncertjeinken. Októberben, mire a bemutatkozó koncertet megtartottuk, azt hiszem mindenki nevében mondhatom, hogy óriási munkát, befektetett időt és energiát tudhattunk a hátunk mögött. Imádok a fiúkkal dolgozni, mindannyian hihetetlen nagy egyéniségek és ebből fakadóan inspirálóak. Büszkén mondhatom, hogy a kollegáim a legjobb barátaim. Egy szó mint száz, elégedetten hagytuk el az első mérföldkövet 2016.októberében (Auróra lemezbemutató koncert), és izgatottan nézünk előre.

Megjelenések: Corralium EP (2017).

Küldetés: Célunk őszinte, igényes zenét szerezni és játszani mellyel új színt viszünk a magyar pop és underground zenei életbe. Idővel egyre nagyobb művészeti tevékenységet végző csoporttal szeretnénk körbe venni magunkat, szeretnénk, ha produkcióink összművészeti eseménysorozattá nőhetnék ki magukat (képzőművészet, divat, irodalom stb.).

Jövőkép: Idén nyáron minél több fesztiválra igyekszünk eljutni. Ősszel szeretnénk elkezdeni véglegesíteni első nagylemezünket. Európai turné a francia barátzenekarunkkal (Back and Forth). Versenyeken, tehetségkutatókon való részvétel.

Mellékprojektek: Mindannyian dolgozunk egyéni szólóprojektjeink kialakításában, illetve gyakran közreműködünk más zenekarokban. Cseh Peti duó formációja a Livingroom Legends. Nyitrai Peti, mint egyéni előadó, két saját számmal van jelen az interneten.

Szexepil: Hangzás.


a Shaibo legközelebb pont ma, március 9-én játszik a Ten Years Before szervezésében a Mika Tivadar Mulatóban Barkóczi Noémivel, Facebook-eseményoldal


és a Corralium EP: 


Shaibo Facebook-oldala

Címkék: magyarradar shaibo
https://recorder.blog.hu/2017/03/09/magyarradar_shaibo
Magyarradar – Shaibo
süti beállítások módosítása